YAZARLAR

Harika kebabın anavatanı Adana

Bugünkü yazımda, bir çok Adana seyahatimde gittiğim ve beğendiğim yerlerden bahsedeceğim sizlere. Özellikle son dönemde sık gittiğim Adana'da her fırsatta yeni yerler deniyorum. Önümüzdeki hafta bu şehirde yapılacak lezzet festivali öncesinde bazı önerilerde bulunmakta yarar var.

Öncelikle şunu hatırlayalım, Adana'da "Adana kebabı" değil, "kıyma" olarak adlandırılıyor. Kıyma kebabının yanında bulgur pilavı asla göremezsiniz. Adana'da gelen taze salatalar ve ikramlar da yemeğin lezzetini ve keyfini iyice arttırıyor. Şalgam ise buranın olmazsa olmazı.

Hadırlı Restoran: Seyhan Baraj gölü kenarındaki Hadırlı'ya bu hafta gittim. Nefis bir kıyma kebabı, ev yapımı sucuk, ve humus yedim. Göl manzarası, lezzetli mezeler, lezzetli etler, beni gayet memnun etti.

Koço Ocakbaşı: Evet, Koço... Ama Moda'daki değil. Adana Koço'yu çok sevdim. Kıyma kebabı, kazbaşı ve yağlı kara kebaplarını denedim. Kazbaşı mutlaka denenmeli. Muhammara çok iyi. Diğer mezeleri de gayet yeterli lezzetteydi. Seyhan otelin arkasında, Türkkuşu caddesinde Koço'yu bulabilirsiniz.

Kaburgacı Yaşar Usta: Salaş mı salaş, ama oldukça şöhretli ve büyümüş bir yer Kaburgacı Yaşar Usta. Adı üstünde, kaburgası meşhur. Lezzeti çok beğendim şahsen. Kıymayı da denedim, o da şahane. Öyle ki, kebap bittiğinde üzerinize bir mahzunluk çöküyor, bitti mi yani diye anlamaya çalışıyorsunuz. Hilton otelin karşısında, sanayi içerisinde bir ara sokakta Yaşar usta, kesinlikle denemek gereken bir yer.

Elem Restoran: Adına aldanmayın, Elem restorandan mutsuz ayrılmak için bir sebebiniz yok. Tüm kebaplar çok lezzetli, ama özellikle sucuklu ve kaşarlı humus, burayı mutlaka görmek için sebep veriyor.

Hake Kardeşler: Adana'dan Mersin istikametine doğru giderken, Temsa fabrikasını geçer geçmez sağınızda kalan Hake kardeşlerde yiyeceğiniz tavuk o kadar lezzetli ki, şaşırabilirsiniz. Benim favorilerim kemikli, kanat ve çıtır. Gerçekten Adana'ya gidip bir çok defa kebap yemeden dönmeme sebep olacak kadar lezzetli.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.