YAZARLAR

Gülfim Abla Köşesi: Evde sadece diyet yemeği çıkıyorsa nasıl beslenmelisiniz? 5 ipucu

Evdekiler kilo verecekler diye biz de mi sağlıklı yaşayacağız? Hayır! Elbette hâlâ kalori almanın, abur cubur yemenin ve hımbıl yaşam standartlarımızı korumanın yolları var.

Bazen evde herkesin diyet yapacağı tutar. Bir diyetisyene gider, oradan listelerini alıp buzdolabına asar ve bu listede yazılanlara harfi harfine uymaya başlarlar. Listedeki üç gram peynir, iki adet zeytin, dört adet hurma gibi insanın dişinin kovuğuna gitmeyecek gıdalar evin asıl menüsü olur. O zaman da evde yağlı, kalorili, tuzlu yani lezzetli yemekler pişmez. Böyle bir durumda ne yapacağız peki? Aç mı kalacağız? Ya da evdekiler kilo verecekler diye biz de mi sağlıklı yaşayacağız? Hayır! Elbette hâlâ kalori almanın, abur cubur yemenin ve hımbıl yaşam standartlarımızı korumanın yolları var. İşte buyurun.

- Diyet yemeğini yiyin. Üzerine bir de yumurta kırın onu yiyin. Çünkü neden olmasın? Ekmeği yumurtaya banın. Banın, biraz daha banın. Üstüne bir de fındık badem yiyin. Diyet yapanın fındığı, bademi bol olur ama sayılıdır. Onlar sayılı yerler, siz onların kuru yemişlerini de yiyin ama işte sırf kendi keyfiniz için ve ne kadar isterseniz o kadar yiyin. Oh, ne güzel afiyet oldu.

- Günlere katılın. Altın günlerine katılın. Bakın size klasik bir altın gününden menü örneği veriyorum: Kısır, patates salatası, mercimek köftesi, kek, konken böreği, peynirli poğaça, kıymalı börek, sarma ve zeytinyağlı dolma. İşte bunların hepsini yiyin.

- Emekli pikniklerine gidin. Süper. Emekli pikniklerinde de özenle hazırlanmış, köfteler, börekler, sandviçler, kekler çıkar. Ayrıca bazen közlenmiş mısır bile olur, simit peynir, hep bunlar kalori işte. Bunları alın, bedeninizde taşıyın, bir parçanız olsunlar.

- Reklam filmi setlerine sızın. Orada set yemeği yiyin. Reklam filmi setlerinde, set yemekleri ayrı bir lezzetli olur. Bir defa hem çeşit olarak fazla gıda vardır hem de lezzetleri yerindedir. Herhangi bir reklam setine sabah erkenden sızarak müthiş bir serpme kahvaltı yapın. Bir birimin asistanı olduğunuz söyleyin. Reklam setinde asistandan bol ne var? Bir şeyin bir şeyinin asistanı olduğunuz söyleyin, oturun sofraya, güzel karnınızı doyurun.

- Eve lahmacun söyleyin. Bu imkanların hiçbirine sahip değilseniz, yani komşu, emekli tanımıyorsanız ve reklam setlerine sızmaya çekiniyor, bir yumurta dahi kırmaya üşeniyorsanız ve evdekiler hâlâ diyetlerine devam etmekte diretiyorlarsa iyisi mi lahmacun söyleyin. İçine maydanoz koyun, limonu sıkın. Burun ve yiyin. Aman kilonuzu koruyun, tadınız kaçmasın. Hem hesaplı hem leziz. Anneniz diyeti bozup yeniden çiğ börek yapmaya başlayana kadar şimdilik böyle idare edin. Herkese şifa olsun.


Meltem Parlak Kimdir?

Psikoloji alanında İstanbul Üniversitesi’nde lisans, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları ve Terry Schreiber Studio’da oyunculuk eğitimi aldı. 2004’te Bird-On-A-Cliff Theatre Company’s Woodstock Shakespeare Festival’de Romeo ve Juliet’te Juliet’i canlandırdı. Barda, Muhalif Başkan filmlerinde, Hatırla Sevgili ve Zoraki Başkan içinde olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. 2011’de Şaşaalı Şehir, 2013’te Gülfim Abla, 2014’te Gülfim Abla Yüzük Bekliyor, 2015’te Sen Dünkü Sen Olacak mısın? romanları yayınlandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kadın başrol karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi Koltuk yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterildi. Zaytung.com internet sitesinde editörlük ve haber spikerliği yapmıştır. MXC yarışma programı için mizahi metinler hazırlayıp seslendirmiş ve Bihaber programında yazarlık ve sunuculuk yapmıştır. 2015’ten beri Açık Mikrofon aktivitelerinde, Hatunlar Stand Up – Çok da Fifi ekibi ile stand-up yapmaktadır ve Evlenecek miyiz?adında tek kişilik bir gösterisi bulunmaktadır.