YAZARLAR

Gülfim Abla Köşesi: Yaza nasıl hazırlanıyoruz? 5 yöntem

Yıllardır en büyük bir zevkim, hayatta gidemeyeceğim tatil beldelerinin gidemeyeceğim otellerinin fotoğraflarına ve en pahalı odalarındaki konaklama fiyatlarına bakmaktır. Bu sene de adetimi değiştirmeyi düşünüyorum.

Nasıl hazırlanmayalım ki yaz geliyor! Alacaklı gibi kapıları zorluyor. Hemen hazırlığa giriştim.

1-Mayo ve bikini 

Öncelikle bu yaz da hangi bikiniyi giyemeyeceğimi, hangi mayo, bikini ve mayokini adını verdikleri melez giysinin benim üzerimde mankenlerin üzerinde durduğu gibi durmayacağını araştırdım. Hiçbirinin. Hiçbirinin benim üzerimde şişede durduğu gibi durmayacağını fark edince rahatladım. Eh dedim öyleyse ne uğraşıyorum. İyisi mi şöyle güzel bir dilim pizza yiyeyim. Pizzamı yedim. Üstüne de sufle söyledim.

2-Tatil planları 

Yıllardır en büyük bir zevkim, hayatta gidemeyeceğim tatil beldelerinin gidemeyeceğim otellerinin fotoğraflarına ve en pahalı odalarındaki konaklama fiyatlarına bakmaktır. Bu sene de adetimi değiştirmeyi düşünüyorum. Elbette bu yıl da envai çeşit Avrupa şehrinin bilmem kaç yıldızlı otellerinin görsel lobilerinde, süitlerine ve sınırsız kahvaltı ve akşam yemeği seçeneklerinde göz seyahatleri yapacağım.

3-Egzersiz 

Her gün 35-40 dakika tempolu yatış. Egzersizin insanı nasıl yorduğunu ve kimi zaman da kilo aldırdığını işlemiştim. Eh, bu yorgunluk ve yazın rehaveti de birleşince egzersiz olarak tempolu yatıştan başka bir seçenek düşünemiyorum. Bence yatıştan vazgeçmeyelim ki vücudumuz yaza dinlenmiş girsin. Tempo için ise belki bir pitbull parçası ya da harmandalı eşliğinde havada parmak oynatmak olabilir.

4-Kuru yemiş ve squat keyfi 

Kuru yemiş hepimizin çok sevdiği bir şey, squat ise yaza hazırlık için tavsiye edilen bir çömelme şeklidir. Şahsen ben bu çömelme hareketini biraz yorucu buluyorum. Kuru yemişi ise çok seviyorum. Zor bir aktiviteyi sevdiğimiz bir aktiviteyle nasıl birleştirebiliriz diye düşündüğümde çözümü buldum. Squat yapan insan videoları izlerken bir yandan da kuru yemiş yiyebiliriz. Hatta bu aktiviteyi açık havada yapmak daha faydalı olabilir. Parkta, bahçede oturup kalkıp zıplayan insanlar varsa, geçin karşılarındaki banka oturun ve çekirdek yiyin. Çünkü. Neden olmasın? Böylece hem bedeniniz ve zihninizle bir takım egzersizlere yakınlaşmış hem de damak tadınızdan feragat etmemiş olursunuz.

5-Saç, vücut ve cilt bakımı 

Bu bakımları her yaz öncesinde olduğu gibi ayna karşısında yaparım. Bütün bu bakımları, saçıma, vücuduma, cildime bakarak yaparım. Bundan önce her yaz boy aynamı camsil ile silerim. Ondan sonra bakarım. Saçım, başım, cildim, vücudum, elim, kolum, ayağım son hatırladığım yerde ise işte vücut bakımım bitmiştir. Daha fazla bakmam sonra işime gücüme bakarım. İşte artık bu yöntemlerle hepimiz yaza hazırız. Ne kadar güzel.

Not: Benim de içinde yer aldığım Hatunlar Stand Up ekibinin Çok da Fifi gösterisine bekliyoruz. Gelin gülüşelim. 26 Mayıs Cuma akşamı 21:00 Leman Kültür, Beşiktaş


Meltem Parlak Kimdir?

Psikoloji alanında İstanbul Üniversitesi’nde lisans, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları ve Terry Schreiber Studio’da oyunculuk eğitimi aldı. 2004’te Bird-On-A-Cliff Theatre Company’s Woodstock Shakespeare Festival’de Romeo ve Juliet’te Juliet’i canlandırdı. Barda, Muhalif Başkan filmlerinde, Hatırla Sevgili ve Zoraki Başkan içinde olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. 2011’de Şaşaalı Şehir, 2013’te Gülfim Abla, 2014’te Gülfim Abla Yüzük Bekliyor, 2015’te Sen Dünkü Sen Olacak mısın? romanları yayınlandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kadın başrol karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi Koltuk yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterildi. Zaytung.com internet sitesinde editörlük ve haber spikerliği yapmıştır. MXC yarışma programı için mizahi metinler hazırlayıp seslendirmiş ve Bihaber programında yazarlık ve sunuculuk yapmıştır. 2015’ten beri Açık Mikrofon aktivitelerinde, Hatunlar Stand Up – Çok da Fifi ekibi ile stand-up yapmaktadır ve Evlenecek miyiz?adında tek kişilik bir gösterisi bulunmaktadır.