YAZARLAR

Anneler Günü kahvaltısı

Annelerin ne kadar değerli bir emeği ortaya koyduğunu, oğlumuz doğduğu günden beri eşim sayesinde her gün yakından gözlemliyorum. Buradan da tüm annelerin bu güzel gününü kutluyorum.

Hepimizin bildiği gibi bugün anneler günü. Annelerin ne kadar değerli bir emeği ortaya koyduğunu, oğlumuz doğduğu günden beri eşim sayesinde her gün yakından gözlemliyorum. Buradan da tüm annelerin bu güzel gününü kutluyorum.

Bu özel günde genellikle annelerle birlikte güzel bir kahvaltı yapmak son yıllarda moda olan bir kutlama şekli. Ben de böyle bir kahvaltıyı evinde yapmak isteyenler için güzel bir krep tarifi vermek istiyorum.

İyi bir krep yapabilmek için, öncelikle sıvı bir hamur hazırlanması gerekiyor. Bunun için çok çeşitli tarifler mevcut, ana malzemeler ise un, süt ve yumurta, bunlarla birlikte tarife göre değişmekle birlikte tuz, şeker ve tereyağı da mevcut. Oranlar farklı olmakla birlikte, tüm tarifler yukarıdaki malzemelerle yapılıyor.

Krep hamurunu hazırladıktan sonra, pişirmek için hafif tereyağı ile yağlanmış bir tava kullanıyoruz. Burada yapışmaz tabanlı krep tavalarını ben tavsiye ediyorum, hem ebat olarak ideal krepler yapıyorum, hem de çevirmek için havaya atmak çok kolay oluyor. İç malzemesi ise gönlünüze göre, krep tuzlu olsun derseniz mutlaka taze kaşar, dana jambon, mantar gibi malzemelerle ya da tatlı olsun derseniz meyveler, bal, çikolatalı kremalar gibi lezzetlerle taçlandırabilirsiniz.

Tarif olarak çok sayıda farklı versiyon mevcut. Kendime uygun bulduğum bir tarifi sizlerle paylaşayım, damak tadınıza göre farklı tarifleri de deneyebilirsiniz.

Malzemeler:

-1 büyük fincan un

-1 tatlı kaşığı şeker

-1/4 çay kaşığı tuz

-1,5 büyük fincan süt

-4 yumurta

-3 kaşık eritilmiş tuzsuz tereyağı

Krebi hazırlamak için, bir mikser veya blender ile un, şeker, tuz, süt, yumurta ve tereyağını pürüzsüz bir hale gelip üzeri hafifçe kabarcıklanana kadar karıştırın.

Sıvı hamuru, en az 15 dakika dinlendirin. Eğer daha sonra kullanacaksanız, hava geçirmeyen bir kapta buzdolabımda 1 gün bekletebilirsiniz, bu durumda tekrar kullanmadan bir kez daha çırpmak gerekir.

Krep yapacağınız tavayı orta ateşte ısıtın, bir kepçe ile tavanın üzerini kaplayacak kadar hamuru döküp, tavayı çevirerek üzerine iyice yayın. Tavanın üzerinde ince bir katman oluşmalı ama boşluk kalmamalı. Krep kalın olursa da ağır olacaktır.

Krebin ilk yüzünü 2-3 dakika kadar, altın sarısı/kahverengi bir renk alana kadar pişirin. Silikon veya ısıya dayanıklı bir spatula ile krebin kenarını kaldırın, isterseniz havaya atarak, isterseniz spatula ile hızlı bir şekilde krebi çevirin. 1-2 dakika da bu yüzü pişirdikten sonra krep hazır. Bu işlemleri tüm hamuru bitirene kadar tekrarlamasında işin keyifli tarafı.

İç konusu dediğim gibi zevkinize göre, tatlı, tuzlu, hepsi olur, önemli olan sizlerin beğenisi.

Afiyet olsun...


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.