YAZARLAR

Kostümlü prova tamam, 50. yıl yükleniyor

Trabzonspor, çok uzun zaman sonra yeniden takım hem de o ‘Fırtına’ lakabını aldığı yıllara çok yakın bir rüzgarla. Artık top Karadeniz’in sabırsız insanların.

trabzon-galatasaray-2

‘Uzun ince yolun son virajına giren Beşiktaş camiasını tebrik ederim. Bu sene gidebileceğiniz kadar ilerleyin. Seneye bizim 50. yılımız.’ Beşiktaş’ın Avrupa Ligi’nde çeyrek finale yükselmesinden sonra Muharrem Usta esprili diliyle bu açıklamayı yaptı. Daha doğrusu Türk spor basını bu açıklamayı esprili tebrik olarak gördü. Aslında Trabzonspor Başkanı pek espri yapmış gibi değildi. Zira ikinci yarının başından itibaren bordo mavililer, gelecek sezonun kostümlü provasını yapıyor. Gösteri günü yaklaştıkça da provalar zorlaşıyor. O sebeple Galatasaray maçı Trabzonspor için çok önemli bir gelecek yıl provasıydı. Hem takımın hem stadın hem de taraftarın en görkemli kostümlü provalarından biriydi.

Ve gördük ki, Karadeniz’de dalgalar durulmuş, gemi limana sağlam ilerleyebilir. Galatasaray karşısında başta ilk yarı olmak üzere maçın totalinde hücum savunma dengesi belli olan, ne istediğini ne oynadığını bilen, Olcay Şahan’ın katkısıyla takım olan, 50. yılına hazır bir takım Trabzonspor. 2-0’lık galibiyet de bu sebeple sürpriz değil.

Kırmızı karta karşın Trabzonspor, Ersun Yanal önderliğinde gelecek sezon için hazırdır. Gelecek yıla giden yolda tabii ki düşüşler olacak, bordo mavililer aksayacak, sonra yeniden ayağa kalkacak. Ama bir gerçek var. Trabzonspor, çok uzun zaman sonra yeniden takım hem de o ‘Fırtına’ lakabını aldığı yıllara çok yakın bir rüzgarla. Artık top Karadeniz’in sabırsız insanların. Bundan sonra gelecek, gerçek ve doğru tribün desteği, Trabzonspor için 50. Yıl Sürprizi konusunda kocaman bir destek demek. Vermeye hazırsanız, şampiyonluk konuşmaya da başlayabilirsiniz. Ne dersiniz?


Onur Salman Kimdir?

Basına 2006 yılında Cumhuriyet gazetesinde stajyer olarak adım attı. İki aylık staj ve Cumhuriyet’in spor ekindeki yazılarda sonra Eurosport Türkiye’de spiker ve editör olarak çalıştı. 2009 yılında Radikal gazetesine editör olarak geçerken, Eurosport’ta da yarı zamanlı spikerlik yapmaya devam etti. Medya macerasına 2012-2016 yılında Hürriyet’te devam etti. 2016 yazından beri Gazete Duvar’da çocukluk hayalini sürdürüyor. Köken Eurosport olunca tahmin etmesi kolay. Asıl ilgi alanı ‘başka sporlar.’