YAZARLAR

İzmir'in sokak lezzetleri

Son İzmir seyahatlerimde denediğim, daha çok ayak üstü lezzetler deneyebileceğiniz bir kaç restorandan size bahsedeceğim. Gelin başlayalım.

İzmir, kuvvetle muhtemel ki bu ülkenin lezzetler konusunda en zengin şehri. Elbette İstanbul kadar marka ve havalı değil çoğu zaman ama zenginliği gerçekten inanılmaz.

Bir kere sokak lezzetleri konusunda muazzam, midye dolması, kokoreç, kömürde sandviç, kumru, söğüş gibi lezzetleri müthiş başarılı.

Bunların yanında, haliyle, deniz ürünleri konusunda birçok harika yer bulmak mümkün. Pizza deseniz, Venedik Pizza gibi köklü ve harika bir pizzacıya gidebilir, et isterseniz Cumba'da kendinize bir ziyafet çekebilirsiniz. Esnaf lokantası diye gittiğiniz yerde ördek çorbası bile bulabilirsiniz.

Bugün yazımda son İzmir seyahatlerimde denediğim, daha çok ayak üstü lezzetler deneyebileceğiniz bir kaç restorandan size bahsedeceğim. Gelin başlayalım.

KOKOREC .

KOKOREÇÇİ ASIM USTA

İzmir'de yiyeceğiniz kokoreç, kömür ateşinde pişmiş, iri kıyım ve sadece biraz baharatla lezzetlendirilmiş olarak geliyor. Asım Usta, 1960'tan beri bu işi hakkıyla yapan bir işletme, kokoreç, atom (badem ve boğazlık üzerine sarılmış kokoreç) çok keyifli. Bornova Çamdibi Burak Reis caddesi üzerinde yer alan Asım Usta, özel olarak Gaziantep'ten getirttiği havuç dilimini de müşterilerine sunuyor.

KARTAL KOKOREÇ

Kamil Tunca Bulvarı No:47'de bulunan Kartal Kokoreç, İzmir'de nefis bir kokoreç yemeye gidebileceğiniz bir diğer adres. Kokoreçin yanı sıra, midye dolması da çok lezzetli. Yakın zamanda Karşıyaka'da şubesi de açılan Kartal, 1990 yılından bu yana hizmet veriyor.

HALİL USTA CAĞ KEBAP

Gaziemir 6. Sokakta bulunan Halil Usta Cağ Kebap, bugüne kadar yediğim en lezzetli cağ kebabını bulduğum yer oldu. Son derece nazik personeli, az pişmiş, yumuşacık cağ kebabı, közde uzun saatler pişerek hazırlanan kelle paça çorbası, hepsi çok lezzetli.

kebap

KUMRUCU ŞEVKİ

İzmir'de Kumrucu Şevki'den bahsetmemek olmaz. Nohut mayasıyla yapılan kumru ekmeği, bol malzemesi ile gayet lezzetli bir sandviçe dönüşüyor. Kumrucu Şevki bu konuda en bilinen marka olmuş durumda. Bir çok şubesi bulunan Şevki, İzmir'de hızlı bir şeyler atıştırmak iyi bir seçenek.

ALSANCAK DOSTLAR FIRINI

İzmir'le özdeşleşmiş bir lezzet olan boyoz, aslında mayasız bir hamurla yapılan bir hamur işi. Alsancak Dostlar Fırını, boyozu birçok farklı çeşit ile yapıyor, enginarlı, ege otlu, peynirli, hatta çikolatalı boyoz bile yapıyorlar. Kıbrıs Şehitleri caddesinde bulunan Alsancak Dostlar Fırını, İzmir'de kahvaltı için çok keyifli bir seçenek sunuyor.

dostlar-firini-alsancak

Önümüzdeki dönemde İzmir'e seyahatlerim sık sık devam edecek gibi görünüyor, daha ayrıntılı olarak yazacağım bir çok restoran olacak. Ancak İzmir'e yolunuz düşerse burada yazdıklarımı aklınızda tutmanızı kesinlikle öneririm.

Hayırlarla dolu bir gün dilerim.


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.