YAZARLAR

Eski görkemli günlerine geri dön!

Japonya’da moraller bozuk. Yapılan araştırmaya göre ki araştırma Japon'a kolay, ülkedeki evlilerin yüzde 47’den fazlasının seks hayatının olmadığı ortaya çıkmış. Ne anladık o kadar teknolojiden!

Mucizelerini anlata anlata bitiremediğimiz, depremli sohbetlerimizin raylı sistemler kahramanlarına...

Turist denince boynunda fotoğraf makinesi ve şapkasıyla kafamızda hemencecik canlanan sevimli Japonyalı turistlerimize...

Nagazaki'si ve Hiroşima'sını bir Bingöl'ümüz, bir Çorum'umuz gibi bizden bildiğimiz...

Yerde ceset görse fotoğrafını çeken ve var oluşlarını, dünyayı dijital olarak yedeklemeye adamış o çalışkan, o gururlu millete neler oluyor?

'Doğan güneşin ülkesi' nazara mı geldi?

Japonya’da moraller bozuk.

Yapılan araştırmaya göre ki araştırma Japon'a kolay, ülkedeki evlilerin yüzde 47’den fazlasının seks hayatının olmadığı ortaya çıkmış. Ne anladık o kadar teknolojiden!

Çiftlerden yüzde 47.2’si, bir aydan fazladır ayıptır söylemesi 'tık yok' demişler. Üstelik bu durumun kısa vadede değişeceğini de düşünmüyorlarmış. Anlayacağın, Çin işi Japon işi, bunu yapan iki kişi lafı da yalan olmuş. Japon yiğitlerde moral sıfır, sıfır, sıfır!

İki kişi bir araya gelince bir şeyler icat etmekten esas konuyu unutmuşlar velhasıl.

Peki sebep?

Yine araştırmanın yalancısıyız. Kadınların yüzde 22’si, seksi 'zahmetli bir iş' olarak görüyormuş. Bana sorsan sıkıntı burada başlamış. Meseleye iş olarak bakmakta hata etmiş, farkında değil bir kere. İnsan adamına, 'zalım patron' gözüyle bakar mı? Hadi iş dedin, bu işten kaytarmalar da nedir? Nerede kaldı Japon çalışkanlığı?

Zahmetli bir iş! E peki anam bacım, siz daha önceleri tam ne yapıyordunuz ki mevzu bu kadar gözünüzde büyüdü de pes ettiniz? Zorluk derecesi çok yüksek hareketler yapıp amacınızdan mı saptınız?

Erkeklerin ise yüzde 35.2’si ise seks yapmak için 'çok yorgun'larmış. Öyle demişler anketçilere. Tabii, her işini robota yaptırırken iyiydi. Şimdi de kolunu kaldıracak gücün kalmaz. Kamikaze mamikaze hak getire! Konfor, adamın başını işte böyle yer!

Özetle, Japonlar üremeyi unutmuş. 127 milyon nüfusla kara kara düşünüyorlar. Nüfus artmıyormuş ve artacağa da benzemiyormuş. Durum vahim! Yakın zamanda 80 milyona düşeceklerini rapor etmişler. Devlet tedbir peşinde. En az üç Japon çocuk tavsiyesi kapıda olabilir.

Japon hükümeti, milletine panda muamelesi yapıp işi özendirecek kamu spotları hazırlarsa şaşırmayacağız. Fonda Japon milli marşıyla anlatılan, 'Neden üremeliyiz?' temalı yapımlar falan...

Sen bu değilsin Japonya, eski görkemli günlerine geri dön!


Özkan Özgür Kimdir?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun. 'Soğanın Cücüğü' adlı stand up gösterisi yapıyor. İletişim ve bireysel gelişim alanlarında danışmanlık yapıyor, eğitimler veriyor.