YAZARLAR

Ayıp size!

Siz sahada elinizden gelenin en iyisini yaptınız. 42 mi yediniz 52 mi fark etmez. Siz işinizi yapmaya devam edin.

Duydunuz değil mi Türkiye, buz hokeyinde Rusya’ya 42-0 yenildi. Sen de duydun değil mi o organizasyonunun açılış seremonisinde Yunanistan’ın, Kıbrıs’ın genç sporcu adaylarını ıslıklayan vatandaş. Yaşları 14 ila 18 arasında arasındaki gençlerin fotoğraflarını sosyal medyada paylaşıp altına akla hayale gelmeyecek yorumlar yazan vatandaş, sanırım sen de maçı izledin. Zira bir şekilde sonucu bildiğine göre Türkiye’nin ilk kez ev sahipliği yaptığı Avrupa Gençlik Olimpik Kış Festivali’nden de (EYOF) haberin var. Sporun ve sporcunun dostusun belli! Çünkü genç bir sporcu adayının psikolojisinin nasıl destekleneceğini çok iyi şekilde gösterdin. Bravo sana. Tebrik eder başarılarının devamını dilerim.

Peki, bir gün madalyonun diğer tarafında ne var diye sordun mu? Mesela Türkiye’de bebek adımlarıyla ilerleyen bir spor olan buz hokeyinde, evindeki böyle bir organizasyonda neden ilk maçının Rusya ile olmasına itiraz edilmediğini düşündün mü? Neden Türkiye’de bu sporun gelişemediğine dair bir soruşturman oldu mu? Mesela bu sonuçla biteceği belli olan bir karşılaşmanın neden televizyondan canlı yayınlandığını biliyor musun? Hiç aklına, organizasyon içindeki büyük büyük kurumlar içindeki küçük küçük adamların çekişmelerine kurban giden bu çocukların duyguları, aileleri aklına geldi mi?

Gelmez değil mi? Çünkü klavye başında atıp tutmak çok kolay. Sporu sevmediğimizi, sporcu yetiştirmenin ne demek olduğunu bilmediğimizi, olimpik ruhtan ne kadar uzak olduğumuzu daha net görmek için bir organizasyon, iki eylem yeterli oldu yine. 14-18 yaşındaki çocukları ıslıklayan bir toplumuz bir. Sonra dönüp gencecik sporcularımızın bütün kariyer hayallerini yıkan bir milletiz.

Ne kadar önemi var bilmem ama tek tek hepinize teşekkür ederim çocuklar. Siz sahada elinizden gelenin en iyisini yaptınız. 42 mi yediniz 52 mi fark etmez. Siz işinizi yapmaya devam edin. Umarım aranızdan birkaçı ileride çok önemli buz hokeyi sporcuları olarak karşımıza çıkarsınız. Tabii biz size ne kadar bu konuda destek verebiliriz şüpheli. Belki de gölge etmesek daha iyi.


Onur Salman Kimdir?

Basına 2006 yılında Cumhuriyet gazetesinde stajyer olarak adım attı. İki aylık staj ve Cumhuriyet’in spor ekindeki yazılarda sonra Eurosport Türkiye’de spiker ve editör olarak çalıştı. 2009 yılında Radikal gazetesine editör olarak geçerken, Eurosport’ta da yarı zamanlı spikerlik yapmaya devam etti. Medya macerasına 2012-2016 yılında Hürriyet’te devam etti. 2016 yazından beri Gazete Duvar’da çocukluk hayalini sürdürüyor. Köken Eurosport olunca tahmin etmesi kolay. Asıl ilgi alanı ‘başka sporlar.’