YAZARLAR

Misvak boğaza saplanınca!

Diş temizliğinden çok, diş bilemeye/biletmeye heves eden Misvak, bir kez daha boğaza saplandı! 'Beslenmene' dikkat et Misvak!

Hâlin olağan üstü. Kabul, öncesinde de pek normal sayılmazdın.

Referandum sonrasına ertelenmiş heveslerin ve hayallerin var.

'Allah memlekete zeval vermesin' diyen, 'EVET' i ve 'HAYIR' ı ile herkes, kardeş kalınması gerektiğinin farkında. 'HAVET' ya da 'EVYIR' diye bir seçenek de yok. Diyeceksin diyeceğini...

Sanki bilge bir kutup ayısı, olabilecekleri düşünmen için sana el sallıyor ve: 'Selam bedevi! Kutuplaşmakta kararlı mıyız?' diye soruyor. Bahtının hürmetine alman gerekeni irfanına katıyorsun.

Ortamlarda, içinde 'üst akıl' geçmeyen muhabbet yok. İşi gücü, seni sana kırdırmak olan tayfa bu üst akıl! Namı diğer hain kostoklar! Onlar da sana, oturdukları yerden 'alt akıl' diyorlarsa, pis bozulacağını düşünüyorsun.

Kırdırılmamakta ve neşeni çaldırmamakta kararlısın. Memleket olarak, mozaikten ebruya tüm güzellemeleri hak ettiğini düşünüyorsun. Doğru fon müziğiyle, yanından geçene 'öpüjjem!' diyerek sarılabilirsin. Sizin oralardan bir türkü seni sarhoş etmeye yetiyor. Neşemizi çaldırmamak adına mizaha sahip çıkılmalı diyorsun. Zor zamanlarımızı çekilebilir yapmaları hürmetine...

'Ciddiyetin sığ' lığında yaşamaya mecbur kalmamanın yüzü suyu hürmetine... Devlet mizaha sahip çıksın demiyorsun. Sağlam mizahın, özgür ortamda kendi alıcısını bulacağına inananlardansın. Elleşmesinler yeter diyorsun!

Çizgideki ve yazıdaki üretimlerinin, politik taraftarlıktan dolayı sahiplenilmesini, mizahçı için zül görüyorsun.

Sırf muhalif olmak adına erk sahiplerine küfretmeyi komik sayan, 'streril mizah' olmaz diye sinkaf saçan tarza benzeyen pespayeliğe üzülüyorsun.

Nefretten mizah çıkarmaya mı niyetliler, kestiremiyorsun. Ama üretimleriyle nefrete yol verdiklerini biliyorsun. Ya da ifrazatlarını üretim sananların, neşelenmemizi beklemelerini saçma buluyorsun.

seytan

Misvak dergisinden söz ediyorum. Misvak, yine güldürmedi. Şaşırdık mı? Hayır!Güldürmeyen mizah dergisi kategorisindeki ısrarınla, istikrarın dibisin Misvak!

Diş temizliğinden çok, diş bilemeye/biletmeye heves eden Misvak, bir kez daha boğaza saplandı! 'Beslenmene' dikkat et Misvak!

Bu kaçıncı pot? Bu kaçıncı çam devirme? Göle maya, topluma neşe çalan Nasrettin Hoca'nın torunlarının, çıtayı bu denli düşürmesi hoş değil. Daha iyisini yapabilirsin Misvak!

Mizah aklın zekatıdır denir. Demek ki bazı akıllara zekat vermek düşmüyor!

Bize bunlarla gelme Misvak!


Özkan Özgür Kimdir?

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik bölümünden mezun. 'Soğanın Cücüğü' adlı stand up gösterisi yapıyor. İletişim ve bireysel gelişim alanlarında danışmanlık yapıyor, eğitimler veriyor.