YAZARLAR

Katarsis Avustralya Açık olsun

Huzurlarınızda tenisin 4 Sultanı’ndan ilki Avustralya Açık. Pazartesi başlayacak şölen 29 Ocak’taki erkekler finali ile noktalanacak.

Bir haftadır tenis maçı izliyor gibiyiz. Ama çok sert bir maç. Bir taraf servis atıyor, diğer taraf kürsü kırıyor. Servisler ne kadar sert olursa, returnler de o kadar sertleşiyor. Meclis'teki anayasa değişiklik görüşmelerinden bahsediyorum tabii ki. Saflar net. Maçın sonucu ise tahmin edilemez. Bu görüşmeleri izleyebilen şanslılardansanız, aslında baya şanssızsınız. İzleyemeyen şanssız şanslılardansanız ise içinizi rahatlatacak bir haberim var.

Yine kıran kırana maçlar var önerimde. Ama +18 değil. Yani herkes izleyebilir. Hatta izlesin. Yine çok sert servisler bekliyor ama karşılığı daha estetik. Üstüne bir de dünyanın en önemli ve değerli sporcularını izleme fırsatını da sunuyorum. Huzurlarınızda tenisin 4 Sultanı’ndan ilki Avustralya Açık. Pazartesi başlayacak şölen 29 Ocak’taki erkekler finali ile noktalanacak. Melbourne’ün sıcağının tribünlerine yansıdığı, tüm ülkenin nefesini tutup kortlara kitlendiği turnuva, bizim için de bir nefes alma molası olacak.

TARİHE DE TANIKLIK ETME ŞANSIMIZ VAR

Şehrin göbeğindeki kortlarda bir kez daha Federer’ler Djokovic’ler, Serena Williams’lar sahne alacak. Onların forehand’leri backhand’lerinde huzur bulma zamanı kısacası. Buz gibi Türkiye ikliminden en azından zihnen uzaklaşmak isteyenler sıcacık Avustralya havasında bulabilirler kendilerini.

Bir tarihe tanıklık etme şansına da es geçmemek lazım. Serena Williams, adını bir kez daha kadınlar tenisi tarihine ekleme ihtimaline sahip. Eğer ABD’li oyuncu, 7. kez Avustralya’da kazanan olabilirse toplamda 23. Grand Slam’ini kazanacak. Ki bu da tarihin en çok Grand Slam kazanan kadın tenisçi unvanı artık Steffi Graf’la paylaşmak durumunda kalmayacak.

COKO'NUN 7'YLE İMTİHANI

Eğer şanslıysanız erkeklerde de yerel tarihe şahit olursunuz. Zira bu kez gözünüzü çevireceğiniz isim Novak Djokovic olacak. Tamam kabul etmek lazım ki Sırp oyuncu pek formda değil. Glutensiz beslenmeyi spor dünyasına sokan, başarısının arkasında rejiminin olduğunu söyleyen Djokovic’in yeniden yükleme zamanı Melbourne’de olacaksa bu aynı zamanda rekor kırmak anlamına da gelecek. Zira Coko Avusturalya’da şimdiye kadar 6 kez mutlu sona ulaştı. Şimdi onun için hedef 7. şampiyonluk. Eğer Melbourne’de kupa Djokovic’in ellerinde yükselecekse Roy Emerson’u geçerek erkeklerde Avustralya Açık’ı en fazla kazanan erkek tenisçi olacak.

Neticede günümüzün katarsisi tenis olsun. Kötülüklerden ve tartışmalardan uzaklaşmak için gecelerinizi Melbourne teslim ediniz. Bu kaosta bir nebze olsun iyi gelecektir.


Onur Salman Kimdir?

Basına 2006 yılında Cumhuriyet gazetesinde stajyer olarak adım attı. İki aylık staj ve Cumhuriyet’in spor ekindeki yazılarda sonra Eurosport Türkiye’de spiker ve editör olarak çalıştı. 2009 yılında Radikal gazetesine editör olarak geçerken, Eurosport’ta da yarı zamanlı spikerlik yapmaya devam etti. Medya macerasına 2012-2016 yılında Hürriyet’te devam etti. 2016 yazından beri Gazete Duvar’da çocukluk hayalini sürdürüyor. Köken Eurosport olunca tahmin etmesi kolay. Asıl ilgi alanı ‘başka sporlar.’