YAZARLAR

Gülfim Abla Köşesi: Baby TV'yi kapatmadan uyuma!

Gülfim Abla bu hafta da sorularınızı yanıtlıyor, dertlerinize derman oluyor... E daha ne yapsın...

Değerli okurlar, bu hafta yine sizin sorularınızla meşgul oldum. İşte buyurun:

Soru: Zeytinyağının faydalarını saymakla bitirebilir miyiz?

Cevap: Evet.

Soru: Ortalama bir insandan daha tipsiz olduğumu düşünüyorum.

Cevap: Haklısın Tankut’cuğum.

Soru: Haftasonları ailemi, arkadaşlarımı, elimde yürüyen filleri ve bazı geometrik şekilleri görüyorum. Haftaiçi de iş yerindekiler, konuşan zürafalar, renkli oval baloncular ve kayınbiraderimi görüyorum. Galiba iyi değilim. Yardımcı olur musunuz?

Cevap: Çocuğum Baby TV açık uyuma! Kapa öyle uyu. Kafa yapsın diye açıp öyle takılıyorsunuz evde haberim var, şaşırmayın! Kayınbiraderinle de görüş. Ona mahana bulma. O çok kral adam.

Soru: 40 yaşına girdim. Bir türlü çıkamıyorum. Ne yapmalıyım?

Cevap: Hiç sormayacaksınız sanmıştım! Hah, dinle çocuğum. Böyle bir durumda TEM 2’yi kullan. Avrupa Konutları’nı geçtikten sonra Hüdaverdi Viyadük’ünden sola dön. Eczaneyi, sahafları, Salı pazarını geç. U dönüşü yap. Karşına kırık bir çeşme çıkacak. Çeşmenin solundaki ikinci sokaktan sağa döndükten sonra köprüden önce son çıkış var. Hah, işte oradan çıkın… Haydi yavrucuğum. Bu kestirme yolu yeni buldum, az sonra da internette haritalar bölümüne ekliyorum. Herkes nasiplensin, kazasız belasız. Çok mutluyum.

Soru: Eltimler kaç gibi gelir?

Cevap: Yedi.

Soru: Kereviz sapına hak ettiği önem verilmiyormuş gibi geliyor. Kahroluyorum.

Cevap: …

Soru: Gülfim Ablaa… Ablaa…

Cevap: … (Bayıldı.)

Soru: Beraber olduğum kişinin evli olduğundan şüphe ediyorum. Bu şüpheyi bende uyandıran şey ise nüfus cüzdanında evli yazması, çizgili pijama giymesi, iç cebinde kısa uçlu tarak taşıması ve piknik yapacağımız zaman piknik tüp talep etmesi. Ha bir de haftaiçi akşamları ve haftasonlarını hep karısıyla ve çocuklarıyla geçiriyor. Şüphelenmekte haklı mıyım sizce?

Cevap: Evladım biraz abartmıyor musun sence de? Çizgili pijamayı artık pek çok bekar da giyiyor. Oldukça moda bir pijama oldu. Güven duymayı bir türlü öğrenmedik. Lütfen biraz sevgi ve anlayış…

Soru: Kot ceket modası geri geldi mi? Ne olur doğruyu söyleyin!

Cevap: Ha ha ha geldi, geldi. Şışş… Aramızda. Hadi, eski hurçların içinden onları çıkar. Akıllı seni…

Soru: Sevdiğim kadını etkilemek için kaç mekik çekmeliyim?

Cevap: Sen istersen yorulma Tankut’cuğum.


Meltem Parlak Kimdir?

Psikoloji alanında İstanbul Üniversitesi’nde lisans, New York Üniversitesi’nde yüksek lisans yaptı. Şahika Tekand Stüdyo Oyuncuları ve Terry Schreiber Studio’da oyunculuk eğitimi aldı. 2004’te Bird-On-A-Cliff Theatre Company’s Woodstock Shakespeare Festival’de Romeo ve Juliet’te Juliet’i canlandırdı. Barda, Muhalif Başkan filmlerinde, Hatırla Sevgili ve Zoraki Başkan içinde olmak üzere çeşitli televizyon dizilerinde yer aldı. 2011’de Şaşaalı Şehir, 2013’te Gülfim Abla, 2014’te Gülfim Abla Yüzük Bekliyor, 2015’te Sen Dünkü Sen Olacak mısın? romanları yayınlandı. Senaryosunu yazdığı, yönettiği ve kadın başrol karakterini canlandırdığı ilk sinema filmi Koltuk yurtiçinde ve yurtdışında çeşitli festivallerde gösterildi. Zaytung.com internet sitesinde editörlük ve haber spikerliği yapmıştır. MXC yarışma programı için mizahi metinler hazırlayıp seslendirmiş ve Bihaber programında yazarlık ve sunuculuk yapmıştır. 2015’ten beri Açık Mikrofon aktivitelerinde, Hatunlar Stand Up – Çok da Fifi ekibi ile stand-up yapmaktadır ve Evlenecek miyiz?adında tek kişilik bir gösterisi bulunmaktadır.