YAZARLAR

Bir Datça hikayesi

Giderek artan sayıda rastlanan çölyak, diyabet gibi ciddi rejimler gerektiren rahatsızlıklar da, özel beslenmeye olan talebi daha da artırıyor. Bu sıralarda yeni hayata geçen bir işletmeyi anlatacağım bugün: Datça'da bir kaç aydır online satışa başlayan Kocamaar Çiftliği.

evren-aybars-1

Son dönemde tüm dünyada doğal malzemelere erişim konusu trend haline gelmeye başladı. Bizde de bu konu oldukça büyük önem taşıyor, kolay ulaşılan meyve ve sebzelerin güvenilirliğine inanmak giderek daha büyük bir sıkıntı haline geliyor. Geçtiğimiz yıl bu konuda çok hızlı hayatımıza girip çıkan tazedirekt bu trendi iyi yakalayan ancak ani büyüme sonucu kapılarını kapatmak zorunda kalan çok iyi bir örnekti aslında.

Aynı zamanda giderek artan sayıda rastlanan çölyak, diyabet gibi ciddi rejimler gerektiren rahatsızlıklar da, özel beslenmeye olan talebi daha da artırıyor.

Bu sıralarda yeni hayata geçen bir işletmeyi anlatacağım bugün: Datça'da bir kaç aydır online satışa başlayan Kocamaar Çiftliği. 1989 yılında Doğa Bitkisel Ürünler markası ile Türkiye'de ilk sağlıklı gıda markasını kuran Dr. Feryal Menemenli'nin yeni işletmesi olan Kocamaar Çiftliği aynı zamanda bir aile işletmesi.

Kocamaar Çiftliği, ürün çeşitliliği olarak daha sınırlı ama aynı zamanda özel amaçlara da hitap ediyor. Ama içerik sadece bununla sınırlı değil, zeytin, zeytinyağı, bal, reçel gibi ürünlerle birlikte, Datça denince ilk akla gelen şeylerden biri olan badem de Kocamaar'ın özel ilgi alanları arasında.

evren-aybars-5

Badem konusunu burada ayrıca vurgulamak lazım. Çünkü Kocamaar Çiftliği'nde hem farklı badem türleri hem de bademden yapılmış farklı ürünler de mevcut. Örneğin ben denediğim Horişti badem türünü çok beğendim, her siparişimde mutlaka almaya çalışıyorum. Bunun haricinde, badem unu (ki glutensiz beslenme için mükemmel bir alternatif), badem kreması, badem içeceği konsantresi gibi farklı badem ürünler de mevcut.

evren-aybars-2 Glutensiz badem unu

Yine Datça yarımadasının önemli ürünlerinden bal, Kocamaar Çiftliği tarafından farklı çeşitlerle sunuluyor. Denediğim ilkbahar ve sonbahar çiçek balları oldukça farklı lezzetleri olan ballar. Yine doğal reçellerin de lezzetleri oldukça güzel, biz 1 yaşını yeni geçen oğlumuza da ara sıra yedirmeye başladık, o da hayatından memnun görünüyor.

Zeytin, zeytinyağı ve çok beğendiğim bir zeytinyağı sabunu da yine denediğim ürünler içinde yer alıyor.

evren-aybars-4

Fiyatlar ürünlerin kaliteleri göz önünde bulundurulduğunda oldukça makul, siparişler 1-2 gün içerisinde elinizde oluyor, ambalajlar gayet düzgün yapılmış, ufak ve samimi bir de mektupla geliyor.

Kocamaar Çiftliği kendi türünde oldukça keyifli ve özel bir işletme olmuş, ürünleri www.kocamaar.com adresinde inceleyebilir, www.kocakalem.com adresinde de hikayelerini ve özel tariflerini de bulabilirsiniz.

Mutlu bir hafta dilerim.

evren-aybars-3


Evren Aybars Kimdir?

1978'de Ankara'da doğdu. Ankara Özel Tevfik Fikret Lisesi ve ODTÜ Makina Mühendisliği'nde okuduktan sonra iş hayatına atıldı. Çalışırken aynı zamanda çocukluk yıllarından beri merakı olan yemek yapma konusunda da kendini geliştirmeye başladı. Bir blog sayfası ile başlayan yemek tarifleri macerası, 2014'te Özge'yle evlendikten sonra evinde çekimlerini yaptığı 10 Numara Mutfak adlı Youtube kanalı ve Radikal gazetesinde gastronomi yazıları ile devam etti. 2015 yılında Uğur Deniz'in babası oldu. 2016 yılından bu yana da Gazete Duvar da gastronomi yazılarına ve bir yandan da makina mühendisi olarak kariyerine devam etmektedir.