YAZARLAR

Kusura bakmayın

Osmanlı şunu yapar, Başakşehir şampiyon olur falan demek niyetinde değilim. Peri masalı başlıkları atmak falan da istemiyorum. Niyetim sadece hakkı, hakkınca sahibine teslim etmek. Kolay değil Villarreal’i yendi Akçay’ın öğrencileri.

Türkiye’nin sorunlarından biri de hak edene hak ettiği muameleyi göstermemesi. Liyakat değil, tanıdıklık, partizanlık, tamam efendimcilik yeterlidir. Bütün bunların aksine ortada bir başarı varsa, iki kural vardır. Ya sınırsız ve şuursuz bir abartı ya da hiç görmeme. Her ikisi de birbirinden sorunlu. İlkinde mevcut başarının sahiplerini yersiz göğe çıkarma neticesinde, yeni Fatih Terimler yaratma riskiniz var. Gördük ve biliyoruz ki kontrolü zor hatta imkansız. Zira kendisi ve ufak muadilleri ders almayangillerden. İkinci seçenek ise memleketten hiçbir şey olmayacağı inancına sahiplerin, neden listelerine bir tik daha atmalarını sağlıyor. Mustafa Reşit Akçay’ınki ikincisi.

Osmanlıspor’un kuruması, zihniyeti, hüllesi tartışmaya konu olmaksızın tam bir Türkiye işi. Tek kelime yedi harf: Rezalet. Kurumun kendisi böyle lakin Sezar’ın hakkı da Sezar’a. Haberi olan şanslı azınlıktansanız, Mustafa Reşit Akçay’ın yaptığı işin zorluğunu takdir edersiniz. Azınlıksınız çünkü ne yazılı ne de görsel medyada kendilerini 10 saniye veya 3 sütundan fazla görebilme şansınız yok. Klişeye takılmak pahasına yazmak zorundayım. Leicester’ın geçen sene Premier League şampiyonluğuna giden yolundaki her bir santimetreden haberi olan memleket sathında Mustafa Reşit Akçay’ın Osmanlıspor’una yer yok.

Aslında büyük büyük cümleler de kurmak istemiyorum. Osmanlı şunu yapar, Başakşehir şampiyon olur falan demek niyetinde değilim. Peri masalı başlıkları atmak falan da istemiyorum. Niyetim sadece hakkı, hakkınca sahibine teslim etmek. Kolay değil Villarreal’i yendi Akçay’ın öğrencileri. İlk kez katıldıkları Avrupa Ligi’nde kendi gruplarında liderliğe yükseldi. Akçay, Avrupa kupalarında iki takımla çıktığı 22 maçında 16 galibiyet, 6 beraberlik ve sadece 1 yenilgi aldı. Ama hiçbirimize yaranamadı. Görmedik. Aynı kadın voleybolunun başarıların görmediğimiz -göstermelik gördüğümüz- gibi.

Sesimiz çıkarıp da yalandan bir helal olsundan gayrısına dilimiz gitmedi. Seviyeli ve doğru analizlerin olduğu bir methiye düzemedik. Aynı seçilmişlerin gözümüzün önünde tutuklanmasına yeterince sesimizi çıkaramadığımız gibi.

Kusura bakma hocam, kusura bakmayın oyu hiçe sayılan 6 milyon, kusura bakmayın çocuklar. Bu topraklarda daha iyisi olsun isterdim. Hak edenin hak ettiğini elde ettiği bir ülke isterdim. Maalesef böyle bir ülke hayalimizi her gün tırpanlıyorlar. Umarım güneşli günlerin geleceğine olan inancımızı bitiremezler.


Onur Salman Kimdir?

Basına 2006 yılında Cumhuriyet gazetesinde stajyer olarak adım attı. İki aylık staj ve Cumhuriyet’in spor ekindeki yazılarda sonra Eurosport Türkiye’de spiker ve editör olarak çalıştı. 2009 yılında Radikal gazetesine editör olarak geçerken, Eurosport’ta da yarı zamanlı spikerlik yapmaya devam etti. Medya macerasına 2012-2016 yılında Hürriyet’te devam etti. 2016 yazından beri Gazete Duvar’da çocukluk hayalini sürdürüyor. Köken Eurosport olunca tahmin etmesi kolay. Asıl ilgi alanı ‘başka sporlar.’