YAZARLAR

Oğuz Makal Kimdir?

Sinema alanında ilk doktora yapan öğretim üyesi. 1997 yılında Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi’nde profesör oldu. Yemek ile sinema arasındaki ilişki yeni ilgi odağı, bu alanın filmlerini ve toplumsal-kültürel tanıklıklarını kitaplaştırmak için araştırmaya devam ediyor. Sinema Tarihi, Film Kuramı, Türk Sineması, Sinema ve Diğer Sanatlar, Sinema ve Tarihi İlişkisi gibi dersler veren, tezler yöneten Makal, Uluslararası İzmir Film Festivalini kurdu, 2001 yılına dek on bir yıl yönetti… Kısa, uzun, belgesel filmler yaptı, son yıllardaki birkaç belgeseli: El Cezeri, Eğitmenler, İstanbul’da Bir Gizli Bahçe-Alfred Heilbronn Botanik Bahçesi, Uzak ve Yakın, Suriye Mutfağı İstanbul’da, Merdiveni Arayan Adam. Bazı kitapları ise: Sinemada Yedinci Adam, 1895-1950/İzmir Sinemaları Tarihi, Fransız Sineması, Beyazperde ve Sahnede Nazım Hikmet, Sinemada Tarihin Görüntüsü, Yönetmenleri ve Filmleriyle Gülmenin Sineması.

TÜM YAZILARI
Pazar, 30 Ekim, 2022 Cumhuriyet filmini beklerken
Pazar, 23 Ekim, 2022 Baharat dili konuşan mutfak
Perşembe, 15 Eylül, 2022 Daima Godard ya da ardından birkaç söz
Pazar, 11 Eylül, 2022 Geç kalan özür
Pazar, 28 Ağustos, 2022 Gastronomiye mimari dokunuşlar
Pazar, 07 Ağustos, 2022 Bizim mutfağın film halleri
Pazar, 31 Temmuz, 2022 Kayıp özgürlük
Pazar, 24 Temmuz, 2022 Yüz düşünce yarışırsa…
Pazar, 17 Temmuz, 2022 Karakter yaratmanın ustası olmak
Pazar, 03 Temmuz, 2022 Sinema müzesini bekleyen şehir
Pazar, 19 Haziran, 2022 Oyuncu olmak neye yarar?
Pazar, 22 Mayıs, 2022 Uzaktaki yemek, yakındaki kent
Pazar, 08 Mayıs, 2022 Saklı ve görünen lezzetler
Pazar, 01 Mayıs, 2022 'Ekmek ver, ama bize gül de ver!'