Yazar Wilbur Smith öldü

Birçok kitabı Türkçeye de çevrilen yazar Wilbur Smith öldü. Smith, 88 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Macera ve gizem odaklı hikâyeleriyle tanınan ve kitapları 30 farklı dile çevrilen yazar Wilbur Smith, dün gece Cape Town, Güney Afrika'daki evinde öldü. İlk kitabı 'When the Lion Feeds' 1964’te yayınlanan 88 yaşındaki Smith’in ölüm haberi, yazarın Twitter hesabından duyuruldu. 

Atılan tweette, "Dünya çapında çok satan yazar Wilbur Smith'in bu öğleden sonra Cape Town'daki evinde, yanında eşi Niso ile beklenmedik bir şekilde vefat ettiğini duyurmaktan dolayı üzgünüz. Onun inanılmaz yazılarına değer veren ve inanılmaz maceralarında bize katılan dünya çapındaki milyonlarca hayranına çok müteşekkiriz" ifadeleri kullanıldı. 

Wilbur Smith'in romanları, dünya çapında otuzdan fazla dilde 140 milyondan fazla sattı. Smith'in, yayıncılık tarihinin en uzun soluklu serisi olan en çok satan 'Courtney Serisi', Courtney ailesinin nesiller ve üç yüzyıla yayılan, Afrika'nın sömürgesinin başlangıcından Amerikan İç Savaşı'na ve Güney Afrika'daki Apartheid dönemine kadar kritik dönemler boyunca dünya çapındaki maceralarını takip ediyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)

Etiketler Wilbur Smith öldü