Yazar Leo Panitch koronadan öldü

Uzun yıllardır Socialist Register editörlüğünü yapan yazar Leo Panitch korona virüsü nedeniyle öldü. Panitch, 75 yaşındaydı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - 1985 yılından itibaren kesintisiz biçimde Socialist Register dergisinin editörlüğünü yapan Marksist yazar Leo Panitch, korona virüsü nedeniyle 75 yaşında öldü. Aktarılan bilgilere göre kemik iliği kanseri teşhisi konan yazar, hastanede korona virüsüne yakalandı. 

New York Üniversitesi'nde Karşılaştırmalı Politik Ekonomi alanında Siyaset Bilimi ve Kanada Araştırma Bölüm Başkanı olan Kanadalı yazar, yaşamı boyunca birçok önemli esere imza attı.

LEO PANITCH KİMDİR?

Leo Panitch, 3 Mayıs 1945 tarihinde Kanada'da dünyaya geldi. Londra Ekonomi Okulu'ndan mezun olan Panitch, New York Üniversitesinde Karşılaştırmalı Politik Ekonomi Konusunda Siyaset Bilimi ve Kanada Araştırma Bölümü'nde Seçkin bir Araştırma Profesörü olarak görev yapmaktaydı.

Yazar Panitch, 1985 yılından bu yana, kendisini "bağımsız yeni sol bakış açısından yıllık bir hareket ve fikir araştırması" olarak nitelendiren Sosyalist Kayıt'ın eş editörlüğü yaptı. 2002 yılında Kanada Araştırma Başkanı olarak atanmasından bu yana Panitch akademik araştırmasına ve yazısına küresel kapitalizmin yayılmasına odaklandı.