Yayladaki taş ocağı çalışmalarını köylüler engelledi

Kıbrıscık ilçesi Ayman Yaylası’nda taş ocağı açmak isteyen ekibi, köylüler durdurdu. Köylüler, taş ocağı yapılmak istenen arazinin mera olduğunu belirterek çalışmalara karşı çıkıyor.

İş makinelerinin önüne oturan köylüler, çalışmaları durdurdu.
Google Haberlere Abone ol

BOLU - Ayman Yaylası’na dün getirilen iş makineleri, bu sabah saatlerinde taş ocağı açmak için çalışmaya başladı.

İş makinelerinin gürültüsüne bölgeye akın edin köylüler, taş ocağı açılacak olan bölgenin mera olarak kullanıldığını ve ormanlık olduğunu söyleyerek çalışmaları engellemeye çalıştı. Görevlilerin kendilerini ikna etmeye çalışmalarına da aldırış etmeyen köylüler, iş makinelerinin önüne oturarak çalışmalarını durdurdu.

‘BURADA HAYVAN OTLATIYORUZ’

Yaklaşık 70 dönümlük bir alanda taş ocağı yapılacağını söyleyen köylüler, tek geçim kaynakları olan hayvanlarının otladığı meranın yok olacağını söyledi. Köylüler, yaklaşık 1 kilometre uzaklıkta taş ocağı bulunduğunu belirterek  yeni bir taş ocağına izin vermeyeceklerini dile getirdi. "Biz bu hayvanlar sayesinde geçimimizi sağlıyoruz. Bu çalışma bizi, hayvanlarımızı, yaylamızı her yönden olumsuz etkileyecek. Birileri buna dur desin. Ormanlarımızdan, yaylamızdan ellerinizi çekin. Köy halkı olarak yetkililerden bir açıklama bekliyoruz. Buna müsaade etmeyeceğiz" diye konuşan köylüler çalışmaların durdurulması için valiliğe dilekçe verdiklerini ifade etti. Taş ocağından çıkarılacak taşların Seben'de DSİ tarafından yapılmak istenen HES barajının inşaatında kullanılacağı belirtildi.