Yavaş’ın ‘mirası’ Beypazarı: Artık sağcı adam sola oy verebiliyor

İYİ Parti lideri Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Beypazarı’nda açılış yaptı. Akşener, “Bir oyunuz Kemal’e bir oyunuz Meral’e” dedi.

Google Haberlere Abone ol

BEYPAZARI - İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı ve Cumhurbaşkanı yardımcısı adayı Mansur Yavaş, Ankara’nın Beypazarı ilçesinde bir dizi projenin açılış programında Beypazarlılara seslendi.

Yaklaşık 50 bin kişinin yaşadığı 35 bine yakın seçmenin bulunduğu ilçe Yavaş’ın siyaset sahnesine çıktığı yer olarak dikkat çekiyor. 1999 ve 2004 yıllarında Milliyetçi Hareket Partisi’nden Beypazarı Belediye Başkanı seçilen Yavaş’ın ismi de kentte yaşayanlar için ayrıca bir önem taşıyor.

‘PUSULA BİZDE DEĞİL Mİ GERİSİN GERİYE ÇEVİRİVERİRİZ’

2018 cumhurbaşkanlığı seçimlerinde yaklaşık 32 bin oyun kullanıldığı Beypazarı’nda Recep Tayyip Erdoğan yüzde 65,4 ile birinci isim oldu. Erdoğan’ı yüzde 16,4 ile Meral Akşener, yüzde 15,9 ile Muharrem İnce, yüzde 1,3 ile de Selahattin Demirtaş izledi. AK Parti ve MHP’nin oluşturduğu Cumhur İttifakı yüzde 69 oranında oy alırken, Millet İttifakı ise yüzde 28,7’de kaldı.

2019’daki yerel seçimlerde ise AK Parti’nin adayı Tuncer Kaplan yüzde 48,31 oy alıp Beypazarı Belediye Başkanı seçilirken başa baş yarıştığı İYİ Parti’nin adayı Veysel Ayık yüzde 47,98 ile ikinci sırada seçimi tamamladı.

Akşener ile Yavaş’ın konuşmalarından önce Beypazarı’ndaki seçimin nabzını tuttuk. Şehir merkezine yakın bir yerde banklarda oturan iki emekliye göre seçim süreci oldukça canlı geçiyor. Oturduğumuz bankları işaret ederek, “Bunlar Mansur Başkan’ın mirası” diyen emekliler özellikle ekonomik tablonun kötü olduğunu belirtti. Bundan önceki seçimlerde AK Parti’ye oy verdiğini, bu kez Millet İttifakı’nın adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceğini söyleyen emekli, “Değişsin ya ne olur ki? Bu zamana kadar AK Partili'ydim. Bir kere de değişiversin, yapamazsa pusula bizde değil mi gerisin geriye çeviriveririz öbür tarafa" ifadelerini kullandı. Beypazarı genelinde AK Parti’nin gerilediğini söyleyen diğer kişi, son yerel seçimlerde AK Parti’nin kazandığını hatırlatarak, “Yine trafoya kedi kaçtı. Bir şeyler oldu AK Parti kazandı. Berikiler de (İYİ Partililer) sandığa sahip çıkamadı" diye konuştu.

‘SAĞCI ADAM SOLA OY VEREBİLİYOR’

Kendisinin çok siyasetle ilgilenmediğini fakat Beypazarı’nda siyasetin çok hareketli olduğunu söyleyen esnafa göre ise son dönemde yükseliş eğilimi Millet İttifakı’ndan yana. Özellikle ekonomik sorunların birincil gündem olduğunu belirten esnaf, çikolatalı gofretleri işaret ederek, “50 kuruşa sattığım gofret 4,50 lira, eee bunu hangi bebe yesin” dedi. Geçtiğimiz yıllarda ilçe genelinde AK Parti’nin güçlü olduğunu hatırlatan esnaf, “Artık sağcı adam sola oy verebiliyor. Beypazarı bile ortada, hatta Kılıçdaroğlu geçmiş bile olabilir. İnsanlar en çok hayat pahalılığından dem vuruyor” diye konuştu.



‘ONU DA DİNLEYECEĞİZ BUNU DA DİNLEYECEĞİZ’

Kalabalık bir arkadaş grubuyla yaptığımız sohbette kent genelinde tarım ve turizm gelirlerinin gün geçtikçe kötüleştiği, birçok insanın Beypazarı’ndan iş bulmak için Ankara’ya göçtüğü bilgisini aldık. Asıl MHP’nin yıllardır kentte güçlü olduğunu söyleyen kişi,
“Burada MHP güçlüydü, AK Parti onun yanında gidiyordu. Ama son 20 yıldır para güçlü. parti burada MHP’nin gölgesinde güçlü gibi gözüküyor da artık öyle değil değişti" ifadelerini kullandı.

Sohbet sırasında bir başka emekli ise "Bu az verdi ya diyerek" Cumhurbaşkanı Erdoğan’ının afişini işaret etti. Henüz seçim için kararını vermediğini ifade eden kişi, "Kılıçdaroğlu emekliye 15 bin lira verecekmiş. Bir bakalım bizim gönlümüzü aldı gibi. Dinleyelim ne diyecek. Bundan önce AK Parti’ye verdik, şimdi sandığa kadar belli değil. Sandığın başına varınca kararımızı kesinleştireceğiz. Onu da dinleyeceğiz bunu da dinleyeceğiz” dedi.



‘ELİMİZ ÖBÜR TARAFA VARMAZ’

Kendini "AK Partili" olarak tanıtan bir seçmene göre ise Millet İttifakı güven vermiyor. Ekonomik sorunların kısa sürede çözüleceğine inandığını söyleyen kişi "Tayyip Erdoğan’a son kez de olsa güvenmek lazım. Bizim elimiz öbür tarafa varmaz. Milliyetçi adamın yeri bu taraf. Vatan seçimden de önemli” diye konuştu..

YAVAŞ’TAN İKTİDARA: HALKTAN KOPTULAR

Beypazarı’ndaki programı Mansur Yavaş’ın konuşmasıyla başladı. "Beypazarı’nda bir hikaye yazmıştık” cümleleriyle sözlerine başlayan Yavaş, "Beypazarı küçüktü Ankara’yı idare edemezler" ifadelerinin kullanıldığını hatırlatarak, “Ankara halkının parasını toprağa gömdüler, Ankara’da artık talan düzeni ortadan kalkacaktı, bu iftiraları attılar. Şimdi aynısı 14 Mayıs seçimi için de yapılıyor. ‘Biz gidersek maaş ödeyemez’ diyorlar. Bu iktidarın artık yapamadığı ortada. Gelin şu Beypazarı’nda pazarı görün gündemin ekonomi olduğunu görürsünüz. Halktan koptunuz” diye konuştu.

Yavaş’ın iktidara yönelik sert eleştirilerinin kayda geçtiği dakikalarda en çok alkış alan cümle ise, "Uçakları satacaklar diyorlar. Uçaklar babanızın malı mı milletin malı" oldu.

"Hükümet doğalgaz verecekti verdi mi? Kış bitti verdi mi? Bu kardeşiniz çocukları üşütmüyor” ifadeleriyle belediye başkanı olduğu dönemde hayata geçirdikleri adımları anlatan Yavaş sözlerini şöyle sürdürdü:

"İnşallah Millet İttifakı olarak bu seçimden muzaffer olarak çıkacağız. Türkiye berekete kavuşacak. Kendilerine oy vermeyenlere ‘terörist’ diyorlar. Teröristlerle kimin masaya oturup kalktığını bilmeyen var mı bu ülkede? Kendileri yapınca hak başkaları yapınca haram. Ben de önümüzdeki dönem yetkili olacağım. Sizlerin olmadığı hiçbir şey olmaz bize güvenin. 65 milyonun da oyunu alacağız. Sakın birbirinizi kırmayın. Elinizi vicdanınıza koyarak oyunuzu kullanacağınıza inanıyorum. İnşallah Sayın Kemal Kılıçdaroğlu’nu 13’üncü cumhurbaşkanı yapacağız, makama oturtacağız.”



AKŞENER: ALLAH’TAN KORKUN SİZ NASIL MÜSLÜMANSINIZ?

“Başbakan Meral” sloganları eşliğinde sahneye çıkan İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in ilk cümleleri, “Mansur Başkan sizin evladınız, yanımda oturan Yüksel Arslan da sizin evladınız. Beypazarlı olsam tadından yenmez” oldu.

İktidarın söylemlerine tepki gösteren ve kendilerinin hedef alındığını belirten Akşener, “Bir seçime gidiyoruz sanırsınız cenke gidiyorsunuz. Terör mücadelesi verildi ama terörist diye kimse suçlanmadı. Davullarla zurnalarla teröristler karşılanıyor, İmralı’da yatanın kardeşine ‘bizim Mehmet’ deniyor, çadır mahkemeleri kuruluyor, bu ağabeyler terörist olmuyor terörle mücadele etmiş ben PKK’lı oluyorum. Allah’tan korkun siz nasıl Müslümansınız? İftira kadar ağır suç yoktur. Bir cenke gitmiyoruz, savaşa gitmiyoruz, alt tarafı seçime gidiyoruz. Tek adam rejimine karşıysanız Millet İttifakı’na oy vereceksiniz, ucube sistemi değiştireceksiniz" ifadelerini kullandı.

‘BİR OYUNUZ KEMAL’E BİR OYUNUZ MERAL’E’

Liyakatsiz atamalara değinen, işsizliğin alıp başını gittiğini söyleyen, haksızlıkların giderilmesi gerektiğini belirten Akşener, seçime dair ise şunları kaydetti:

"Bütün bunların giderilmesini istiyorsanız Kemal Kılıçdaroğlu’na oy vereceksiniz. İki yere oy istiyorum. Biri Kılıçdaroğlu’na yani Kemal’e. İkincisi sizin evladınız Mansur Yavaş’a. Adam ne çalıyor ne çaldırıyor. Onun icracı cumhurbaşkanı yardımcısı olduğu yerde hırsızlık, kayırma olur mu? Birinci sırada Yüksel Arslan var, bir de ona oy istiyorum. Yani İYİ Parti’ye oy istiyorum. Bir oyunuz Kemal’e bir oyunuz Meral’e."