Yavaş açıkladı: Ankara'da bahçe sulamaya kısıtlama

Mansur Yavaş, hobi bahçeleri ve düşük kotlardaki kullanım fazlası nedeniyle Ankara'da su sorunları yaşanmaya başladığını, bahçe aboneliklerinde kullanımı sınırlandırılacağını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Ankara'da aşırı tüketim, basınç düşüklüğü gibi su sorunlarının yaşanmasına neden oldu. Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, bunun üstesinden gelmek için aldıkları kararları açıkladı. 

Yavaş, Twitter'dan yaptığı açıklamada o kararları şöyle duyurdu: 

“Bayram seyahatleri sebebiyle Ankara'mızda nüfus azaldı. Buna rağmen hobi bahçeleri ve alt kotlardaki fazla su kullanımı, şehrimizin yüksek kesimlerinde basınç düşüklüklerinden kaynaklı su sorunu oluşturmaya başladı. 

'BELEDİYE DE SULAMAYI MİNİMUMA İNDİRECEK'

Park ve bahçe aboneliği olan vatandaşlarımızın su kullanımını 15 Ağustos'a kadar 15 metreküp ile sınırlandırıldı. Belediyemize ait park ve bahçelerimizdeki sulama işlemini minimum seviyede tutulacak.

Hepimizin tedbirli olması gerekiyor. Biliyorum ki herkes çocuklarımızın geleceğine önem veriyor. Bu bilinçle, evlatlarımızın daha güzel yarınlarda yaşaması için suyumuzu tasarruflu kullanalım. Çünkü su dündür, bugündür, gelecektir.” (HABER MERKEZİ)

Etiketler Mansur Yavaş Ankara su