Yaşar Kemal, yedinci ölüm yıldönümünde Kardeş Türküler konseri ile anıldı

Yaşar Kemal, vefatının yedinci yıldönümünde Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde anıldı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yaşar Kemal, vefatının yedinci yıldönümünde Sarıyer Belediyesi ile Yaşar Kemal Vakfı iş birliği ve Kardeş Türküler’in ezgileriyle Sarıyer Belediyesi Boğaziçi Kültür Sanat Merkezi’nde anıldı. Anma etkinliğine; Yaşar Kemal’in eşi Ayşe Semiha Baban, Yaşar Kemal Vakfı üyeleri, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç ve çok sayıda dinleyici katıldı.

.

'YAŞAM YOLCULUĞUMDA ONU ÖRNEK ALDIM'

Programın açılış konuşmasını yapan Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, “Yaşar Kemal’in sadece kitaplarını okuyarak değil kendime yaşam yolculuğumda örnek alarak hayatımı sürdürdüm. Sadece biz değil birçok ülkenin insanı Yaşar Kemal okumuş, onun söylemlerinden ders çıkarmıştır” ifadelerini kullandı. 'İnce Memed' romanından pasaj paylaşan Genç konuşmasına “Sevginin önemini insanlar anlasaydı bugün ki gibi savaşlar yaşanmaz, masumlar ölmezdi” ifadeleriyle devam etti. Kemal'in 'Hanna’ya şiirler' eserini de okuyan Genç, “Ne diyordu büyük usta; “O güzel insanlar, güzel atlara binip gittiler” ifadeleriyle ölüm yıldönümü olan Milli Eğitim Bakanı Hasan Âli Yücel ve edebiyatçı Hasan Hüseyin Korkmazgil’i de andı.

.

'YAŞAR KEMAL'İ ANMAK KARDEŞ TÜRKÜLER İLE OLUR'

Kardeş Türküler grubunun solistlerinden Vedat Yıldırım ise konserin başında “Yaşar Kemal’i anmak Kardeş Türküler ile olur. Bu Kardeş Türküler biz değil yüreklerimizdeki ezgilerdir. Sanat insanı inceltir. Farklı dillerde de olsa bir araya getirir” dedi. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)