Yaşar Güler'den F-16 yanıtı: Yakında hepsini öğreneceksiniz

ABD'den F-16 savaş uçağı alımına ilişkin soruya yanıt veren Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, "Konuşuyoruz. Yakında her şeyle ilgili neredeyiz, bütün hepsini öğreneceksiniz" dedi.

Fotoğraf: Anadolu Ajansı/Arşiv
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler, TBMM'de düzenlenen 23 Nisan Resepsiyonu'nda basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

AA'nın haberine göre, Yaşar Güler, Yunanistan'ın başkenti Atina'da gerçekleşen "Türkiye-Yunanistan Güven Artırıcı Önlemler Toplantısı"na ilişkin soru üzerine, "Heyet dönünce öğreneceğiz ama olumlu. Karşılıklı iyi niyetle yürütülüyor" dedi.

ABD'den F-16 savaş uçaklarının alımına ilişkin sürecin ne durumda olduğunun sorulan Güler, "Konuşuyoruz. Yakında her şeyle ilgili neredeyiz, bütün hepsini öğreneceksiniz. Çalışıyoruz" yanıtını verdi.

F-35 savaş uçağı üretim projesinde yer alan Türkiye, Rusya'dan S-400 hava savunma sistemlerinin alınması gerekçesiyle projeden çıkarılmıştı. Türkiye'nin yaptığı ödemelere karşılık F-16 savaş uçağı satışı ve modernizasyonu gündeme gelmişti.

Güler, Irak ile ortak harekat merkezi kurulmasına ilişkin soruyu da "Daha çalışacağız. Onlarla beraber ortak çalışacağız, neler yapabiliriz diye. Ondan sonra ortak harekat merkezinin sorumlulukları belli olacak. Şimdi sadece kurulma konusunda iki taraf da ortak karar aldı" şeklinde yanıtladı.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Yaşar Güler ABD F-16