Yasanın yasa ile imtihanı: TCK 118'inci maddenin yazılı olduğu pankarta ceza

İzmir Bayraklı Posta İşleme Merkez Müdürlüğü önünde işten çıkarıldıkları için eylemlerini sürdüren PTT Sen üyesi işçilerin astığı TCK 118'inci maddesinin yazılı olduğu pankarta Kabahatler Kanunu 42'inci maddesi gereğince ceza kesildi.

Google Haberlere Abone ol

Cihan Başakçıoğlu

İZMİR - PTT’de çalışan 14 bin taşeron işçinin kendi çabalarıyla kurduğu PTT-Sen ve PTT Kargo-Sen’in yönetim kurulu üyeleri pandemi sürecinde 'Kod-29' ile işten çıkarılmıştı. İşçiler direnişlerini 9 Aralık’tan bu yana İstanbul Sirkeci PTT Başmüdürlüğü ve İzmir Bayraklı Posta İşleme Merkez Müdürlüğü önünde sürdürürken, İzmir'deki eylemde ilginç bir detay ortaya çıktı.

TCK 118'E KARŞI KABAHATLER KANUNU 42'İNCİ MADDE

Bayraklı Posta İşleme Merkez Müdürlüğü önünde bekleyişlerini sürdüren işçilerin, alana astıkları Türk Ceza Kanunu'nun (TCK) 118'inci maddesini içeren, "Bir kimseye karşı bir sendikaya üye olmaya veya olmamaya, sendikanın faaliyetlerine katılmaya veya katılmamaya, sendikadan veya sendika yönetimindeki görevinden ayrılmaya zorlamak amacıyla, cebir veya tehdit kullanan kişi, altı aydan iki yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılır" yazılı pankarta, polis birimlerince her gün Kabahatler Kanunu 42'inci maddesi uyarınca tutanak tutulduğu ortaya çıktı.

Kabahatler Kanunu 42'inci maddesinin "Afiş Asma" başlığını içerdiği bilinirken, yasada "Meydanlara veya parklara, cadde veya sokak kenarlarındaki kamuya ait duvar veya alanlara, rızası olmaksızın özel kişilere ait alanlara bez, kâğıt ve benzeri afiş ve ilân asan kişiye, yüz Türk lirasından üç bin Türk lirasına kadar idarî para cezası verilir. Aynı içerikteki afiş ve ilânlar, tek fiil sayılır" ifadelerine yer veriliyor.

'PANKARTA CEZA VAR, PANKARTTA YAZILI YASAYI ÇİĞNEYENLERE CEZA YOK'

Sendika yetkilileri, konu ile ilgili tutulan tutanaklara imza atmadıklarını belirterek, "Hem işten atıyorsun yasayı çiğniyorsun hem de yasanın yazılı olduğu pankartı astık diye bize ceza kesiyorsun. Yasayı hatırlatıyoruz diye bize ceza kesiliyor, ancak yasayı çiğneyenlere ceza yok. Ne denilebilir ki?" ifadelerini kullandı.

Etiketler ptt yasa pankart