Yasaklara karşı düzenlenecek konser de yasaklandı

Mezopotamya Kültür Merkezi'nin bugün Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirmeyi planladığı konser, Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından yasaklandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- Mezopotomya Kültür Merkezi (MKM), 31’inci kuruluş yıl dönümü dolayısıyla konser organize etti. Bugün saat 18.00'da Küçükçekmece'deki Yahya Kemal Beyatlı Gösteri Merkezi’nde düzenlenmesi planlanan konser, Küçükçeme Belediyesi'nin son anda aldığı yasak kararı nedeniyle gerçekleşemedi.

MKM, yasak kararının ardından yaptığı açıklamada “Siyasi iktidarın kültür ve sanat başta olmak üzere tüm yasaklarına karşı ‘Em ê Bêjin-Biz Söyleyeceğiz’ şiarıyla organize edilen etkinlik Küçükçekmece Kaymakamlığı tarafından keyfi şekilde yasaklandı" ifadeleri kullanıldı.

Yasağa tepki göstermek için açıklama yapmak isteyen 20 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar arasında MKM sanatçılarının da olduğu öğrenildi.

'BASKICI TUTUM DEVAM EDİYOR'

Etkinliğin düzenleneceği salonun önünde açıklama yapan HDP Milletvekili Musa Pir “İktidarın yasakçı, baskıcı tutumu devam ediyor. Bu bir zorbalık. Bu zorbalık düzeni her yerde muhalefetin sesini boğmaya çalışıyor. İzin vermeyeceğiz” dedi.

 HDP'nin, konuya ilişkin yapılan sosyal medya paylaşımında “Konseri yasaklayanlar, Kürt müziğine ve kültürüne karşı tahammülsüzlüklerini bir kez daha açıkça göstermişlerdir. Kürt'ü inkar eden, dilini ve müziğini yasaklayan, engelleyenler kaybedecek” ifadeleri yer aldı.

Etkinlikte Erdoğan Emir, Mehmet Atlı, İranlı müzik grubu Rastak ve Şahiye Stranan sahne alacaktı. Konserde Kürtçe’den Türkçe’ye çevrilen birçok eser de seslendirilecekti. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)