Yasa teklifi: Milletvekilleri dönem sonunda askere gidecek

AK Parti yeni yasa teklifi sundu: Askerliğini yapmayan milletvekilleri dönem sonunda bu görevlerini yerine getirecek.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - AK Parti, Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yeni yasa teklifini bugün Meclis Başkanlığı'na sunacak. AK Parti Grup Başkanvekili Mehmet Muş, "Bugün 44 maddelik Milli Savunma Bakanlığı ile ilgili yasa teklifimizi Meclis Başkanlığına sunuyoruz. Askerliğini yapmayan milletvekilleri dönem sonunda bu görevleri ifa edecekler" dedi.

HAYVAN HAKLARI YASASI: ÇİP YAYGINLAŞACAK

AKP'li Muş, hayvan hakları yasasına ilişkin olarak da, "Bazı değişiklikler yapılacak. Belli bir noktaya geldi. Bazı sorumluluklar getiriyoruz. 'Bir hayvanı aldım, 15 gün sonra sıkıldım, bunu sokağa atayım.' Bunu yapamayacak. Eğer bir hayvanı alıyorsanız, sahipleniyorsanız, bunun sorumluluğunu yerine getireceksiniz. Çip sistemini yaygınlaştıracağız" açıklamasında bulundu.

'ADALET BAKANI, İÇİŞLERİ BAKANI İLE İLGİLİ VURGU YAPMADI'

Öte yandan Muş, Adalet Bakanı Abdulhamit Gül’ün İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’ya ilişkin olarak yorumlandığı açıklamalarına dair de görüşünü ifade etti. TBMM'de basın toplantısı düzenleyen Muş, “İçişleri Bakanı Soylu’nun annesine yönelik paylaşımı kabul etmek mümkün değildir. Adalet Bakanı doğrudan İçişleri Bakanımız ile ilgili sosyal medya vurgusu yapmamıştır” dedi. (HABER MERKEZİ)