Yargıtay ve Danıştay'dan bildiri açıklaması: Kabul edilemez

Yargıtay Başkanlığı, emekli amirallerin bildirisine dair açıklamasında, "Milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez" dedi. Danıştay darbecilerin yargılandığını hatırlattı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yargıtay Başkanlığı, emekli 104 amiralin imzaladığı bildiriyle ilgili yaptığı açıklamada "Yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini ifa edecektir" dedi. Ardından Danıştay Başkanlığı da bildiriyle ilgili açıklama yayınladı. 

Açıklamanın tam metni şöyle: 

"Anayasal ve yasal yetkiye dayanmayan ve milletin iradesini hedef alan hiçbir güç ve oluşum kabul edilemez. Geçmişte yaşanılanlar göstermiştir ki darbe, muhtıra ve vesayet hevesi olanlar, milletimizin engin feraseti ve eşsiz kahramanlığı ile bertaraf edilmiştir. Türkiye Cumhuriyeti devletinin güvenliğine, anayasal ve demokratik düzen ile bireysel hak ve özgürlüklere yönelik her türlü müdahaleye karşı yargı yetkisini Türk milleti adına bağımsız ve tarafsız şekilde kullanan yargı kurumları, yasalar çerçevesinde gereğini takdir ve ifa edecektir."

DANIŞTAY: HUKUKA AYKIRI GİRİŞİMLERİ ÇAĞRIŞTIRAN...

Danıştay Başkanlığı'nın açıklamasında ise şöyle denildi:

"Anayasamızda ve kanunlarımızda Devlet organları ile bunların görev ve yetkilerinin neler olduğu gösterilmiştir. Egemenlik kayıtsız ve şartsız Millete ait olup, Türk Milleti bu egemenliğini yetkili organları eliyle kullanır. Hukuk ve demokrasiye aykırı girişimleri çağrıştıran ifade ve üslup ile, Devlet organlarının egemenlik yetkisine müdahale edilmesi, demokrasiye ve hukuk devletine zarar vermektedir.

Yakın geçmişte hukuka ve demokrasiye darbe vurmak isteyenler, bugün yargı mercileri önünde hukuka uygun şekilde yargılanmaktadır.

Türkiye Cumhuriyetinin anayasal kurum ve değerlerine, temel hak ve özgürlüklere yönelik bu tür girişimlere karşı, yargı kurumları hukukun üstünlüğünün ve demokratik değerlerin korunması yönünde üzerine düşeni, yargı yetkisini kullandığı Millet adına yasalara uygun olarak yerine getirmeye devam edecektir." (HABER MERKEZİ)