Yargı: İmrahor Vadisi’nde yapılaşma kamu yararına aykırı

Mimarlar Odası Ankara Şubesi, İmrahor Vadisi'ne Millet Bahçesi yapılmasına karşı açtığı davayı kazandı. Mahkeme, İmrahor Vadisi’nde yapılaşmanın kamu yararına aykırı olduğuna hükmetti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA- TMMOB Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin İmrahor Milet Bahçesi’ne ait 1/5000 ölçekli nazım imar ve 1/1000 ölçekli uygulama imar planı işleminin yürütmesinin durdurulması ve iptali istemiyle açtığı davada karar verildi.

Ankara 23. İdare Mahkemesi, söz konusu İmrahor Millet Bahçesi'ne değişikliklerinin kamu yararına, şehircilik ilkelerine, planlama tekniklerine ve imar mevzuatlarına aykırı olduğunu belirterek, dava konusu işlemi iptal etti.

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, mahkemenin ders gibi bir karar verdiğine dikkat çekerek şöyle konuştu:

“İmrahor Vadisi’nin rant ve beton bahçeleri ile alt üst edilmesine yargı dur demiştir. İmrahor Vadisi’nin, Kanal Ankara ve millet bahçesi yoluyla doğallığının ve özgünlüğünün bozularak rantın arka bahçesi haline getirilmesini, sermayeye peşkeş çekilmesini kabul etmeyeceğiz. Hukuk kararları uygulanmadan, hukuku devre dışı bırakacak yöntemlerle vadilerimiz yapılaşmaya açıldı, Ankara’nın nefesi her gün biraz daha kesiliyor. Ancak mahkeme iptal gerekçesinde ders vermiştir. Vadideki yapılaşmanın doğal afetler açısından risk taşıdığına, yoğunluk artışının doğal dengeyi alt üst edeceğine de değinmiştir.” (DUVAR)