Yargı, Ankara’daki ‘Demir Kafes’ planını 8’inci kez iptal etti

Ankara 4’üncü İdare Mahkemesi, Ankara’da ‘Demir Kafes’ olarak bilinen alana YDA Center yapılmasına ilişkin 8’inci plan değişikliğini de iptal etti.

Google Haberlere Abone ol

ANKARA - Mimarlar Odası Ankara Şubesi, ‘Demir Kafes' olarak adlandırılan Ankara’daki YDA Center alanına ilişkin 7 plan değişikliğini açtığı davalar sonucu iptal ettirdi. Mimarlar, Ankara Büyükşehir Belediye Meclisi’nde 12 Ekim 2020 tarihinde onaylanan 8’inci plan değişikliğini de yargıya taşıdı.

Ankara 4’üncü İdare Mahkemesi, kamu israfına yol açtığı belirtilen ‘Demir Kafes’ alanına YDA Center yapılmasına ilişkin 8’inci Plan değişikliğini de iptal etti.

‘BELEDİYE YARGI KARARLARINA UYMALI’

Kararı değerlendiren Mimarlar Odası Ankara Şube Başkanı Tezcan Karakuş Candan, “Ankara Büyükşehir Belediyesi Demir Kafes alanındaki YDA Center'ın, Eskişehir yolu üzerinde ve Ankara kenti üzerindeki kent suçu baskısına acilen son vermeli” dedi.

Candan, Büyükşehir Belediyesi’ne YDA Center’ın kısmen verilen iskanların ve işyeri açma izinlerinin iptal edilmesi, YDA Center’ın ivedi mühürlenmesi için çağrıda bulundu ve şunları söyledi:

“Yargı, Ankara’da Gökçek döneminin kentsel kamburlarına her dönemde izin verilemeyeceğinin altını 8. kez çizmiştir. Ankara 4. İdare Mahkemesi, kamu yararına gözeterek, ranta geçit vermemiştir. 7 kez kent suçu olduğu ortaya çıkan Anıtkabir siluetini bozan ve Atatürk Orman Çiftliği alanında hukuksuzca yapılan Demir Kafes alanındaki YDA Center’in 8. kez kent suçu olduğu tescillenmiştir. Mahkeme 8. planı da iptal etmiştir. Büyükşehir Belediyesi, yargı kararlarını uygulamalı ve kent suçu olduğu tescillenen Demir Kafes alanında 9. plan değişikliği yapmaya son vermelidir. Mimarlar Odası Ankara Şubesi olarak, kamu yararına aykırı ve rantı gözeten plan değişikliklerini yargıya taşımaya devam edeceğiz.” (DUVAR)