'Yanlış aşı' için açıklama: Medyaya yanlış ifade edebiliyoruz

"Çocuklara yanlış aşı yapıldığı" iddiasını gündeme getiren Prof. Kurugöl, sadece tek bir vakadan söz ettiğini ve sözlerinin yanlış anlaşıldığını söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ege Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Zafer Kurugöl, “Sağlık ocaklarında Hepatit B, kızamık aşısıyla korona virüsü aşısı karıştırılabiliyor” açıklamasının yanlış anlaşıldığını söyledi.

Sosyal medyada olayın tartışılmasının ardından yeniden NTV yayınına bağlanan Kurugöl, yanlışlıkla aşı yapılan tek bir olaydan bahsettiğini, olayın 3 ay önce yaşandığını ve 1 aylık bebeğe hepatit aşısı yerine korona virüsü aşısı vurulduğunu belirtti. Kurugöl, “Benim vurgulamak istediğim şudur, küçük bir bebekte bile Covid aşısı yaptığınızda yan etki ortaya çıkmıyor” dedi.

Kurugöl’ün bu sözleri sosyal medyada tartışma yaratırken, Aile Hekimleri Dernekleri Federasyonu çocuklara yanlışlıkla aşı yapıldığı yönündeki iddiayı yalanladı.

'YANLIŞ BİR İFADEM OLDUYSA ÖZÜR DİLİYORUM'

Tepkiler üzerine yeniden NTV yayınına bağlanan Kurugöl, “Yanlış bir ifadem olduysa herkesten özür diliyorum” ifadelerini kullandı. Bebeklere Covid-19 aşısı yapılması yönünde bir çalışma olmadığını vurgulayan Zafer Kurugöl, bahsettiği aşılama olayının Ege Üniversitesi’nde ve İzmir’de yaşanmadığını dile getirdi.

Kurugöl, olayın 3 ay önce yaşandığını, 1 aylık bebeğe hepatit yerine korona virüsü aşısı yapıldığını, aşıdan hemen sonra da Ege Üniversitesi’ne getirildiğini söyledi. Bebeğin başına bir şey gelmemesi için ciddi şekilde inceleme yaptıklarını kaydeden Kurugöl, olayın gizlenmediğini, bebeğin durumunun iyi olduğunu belirtti.

Zafer Kurugöl, “Benim vurgulamak istediğim şudur, küçük bir bebekte bile Covid aşısı yaptığınızda yan etki ortaya çıkmıyor” dedi.

Habertürk TV yayınına da katılan Prof. Kurugöl, sözlerinin yanlış anlaşıldığını ve söz ettiği olayın tek bir vaka olduğunu tekrarladı. Hepatit B aşısı yerine korona virüsü aşısı yapılan bebeğin kendilerine getirildiğini, durumunu incelediklerini ve bir sorun olmadığını tespit ettiklerini belirten Kurugöl, yanlış aşı uygulayan kişinin durumu gizlemediğini ve konu hakkında soruşturma da başlatıldığını söyledi. Aile hekimlerinin son derece başarılı olduğunu söyleyen Zafer Kurugöl, "medyaya konuşurken zaman zaman yanlış ifadeler kullanabiliyoruz" diyerek herkesi çocuklarının aşılarını yaptırmaya davet etti.

ERYAZĞAN: KAMUYA AÇIKLAMA YAPILIRKEN DİKKAT EDİLMELİ

Aile Hekimleri Federasyonu 2. Başkanı Yusuf Eryazğan da aynı yayına katılarak, Kurugöl'ün açıklamalarının ardından telefonlarının kilitlendiğini, bu açıklamayı aşı karşıtlarının sosyal medyada kullandığını ve kendilerinin bilgisi dahilinde bu şekilde bir tek yanlış aşılama vakasının dahi bulunmadığını ifade etti. Eryazğan, böyle bir dönemde sağlık çalışanlarının kamuoyuna açıklama yaparken çok dikkatli olmaları gerektiğini belirtti. Yusuf Eryazğan, "Herkes gelsin korona virüsü aşılarını yaptırsın. Çocuklarının da aşısını çekinmeden yaptırsın" dedi. (HABER MERKEZİ)