Yankesicilik şüphelisini yakalayıp ağaca bağladılar

İstanbul Sultangazi'de yankesicilik yaptıkları ileri sürülen iki şüpheliden biri darp edilip ağaca bağlandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İstanbul Sultangazi'deki Cumhuriyet Mahallesi'nde kurulan pazarda, müşterilerin cüzdan ve cep telefonlarını yankesicilik yöntemi ile çalan iki kişi, pazarcı esnafının dikkatini çekti.

DHA'nın haberine göre, fark edildiklerini anlayan iki şüpheli kaçmaya çalıştı. Kaçanlardan biri pazarcılar tarafından yakalanıp darp edildi. Şüpheli, polis gelene kadar kaçmasın diye iple ağaca bağlandı.

Yaşananları anlatan Anıl Şen, "Pazara alışveriş için gelen 10-15 kişinin canı yandı. Esnaf olarak olaya müdahale ettik. Kimlerin hırsızlık yaptığını tespit ettik. İki kişiyi bulduk ve bunlar bizden kaçarken birini yakaladık. Yakaladığımız kişi kaçmaya çalıştı, hırçınlaştı. Kaçmaması için iple ağaca bağladık. Bizim amacımız hırsıza adalet dizginlemek değil, sadece tutup emniyet güçlerine teslim etmek. Polise de haber verdik. Bu olaylar pazarlarda çok sık oluyor. Esnaf olarak hırsızları burada barındırmak istemiyoruz. Milyonlarca insanın burada canı yanıyor. Bu konu ile ilgili emniyet güçlerinin tedbirlerini biraz daha arttırmanın istiyoruz" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Etiketler Yankesici darp