Yalova’da Alevilere karşı nefret suçu işleyenler bulunmadı

Yalova’nın Bağlarbaşı Mahallesi’ndeki bazı evlerin duvarlarına çarpı işareti konularak, Alevilere yönelik nefret suçu işlenmesi soruşturmasından henüz bir sonuç çıkmış değil. HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül, sokağı gören bir kameranın bulunduğunu, saldırganların kamera açısını hesaplayarak hareket ettiğini söyledi.

Milletvekili Kemal Bülbül (ortada), evleri işaretlenenlerle görüştü
Google Haberlere Abone ol

YALOVA - Yalova’da Bağlarbaşı Mahallesi Lokman Sokak’ta bulunan Alevilere ait 5 eve 24 Ocak 2021 tarihinde çarpı işareti konularak, duvarlara “Alevi X K” harfleri yazıldı. Evi işaretlenenlerden biri de Alevi Dedesi Ali İhsan Gültekin’di. Olayın fotoğrafı sosyal medyada paylaşılınca tepkiler büyüdü. Nefret suçunu işleyenlerin bulunup haklarında soruşturma açılması talep edildi. Mahalle sakinlerinin şikayeti üzerine polis inceleme başlattı.

DEMİR: TOPLUMUN SİNİR UÇLARIYLA OYNANIYOR

Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir, saldırıyı kınayarak, “Toplumun sinir uçları ile oynanıyor. Alevileri kışkırtan bu ırkçılığa karşıyız. Bu sürecin takipçisi olacağız” dedi.

HDP Antalya Milletvekili Kemal Bülbül ise 5 Şubat 2021 tarihinde HDP Yalova İl Örgütü’nden bir heyetle birlikte önce Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şubesi’ni ziyaret etti. Soruşturmaya ilişkin son durum hakkında yetkililerle görüştü. Ardından Hacı Bektaş Veli Anadolu Kültür Vakfı Yalova Şube Başkanı Fikret Demir ve beraberindeki heyetle, evi işaretlenenlerden Dede Ali İhsan Gültekin ve diğer mağdurlarla görüşmeler yaptı.

Bülbül, polis tarafından başlatıldığı söylenen soruşturmada henüz bir gelişmenin olmadığını, sorumlular hakkında herhangi bir işlemin gerçekleştirilmediğini söyledi. Yetkililere de seslenen Bülbül, Yalova'da Alevi ailelere yönelik nefret suçu işleyenlerin neden bugüne kadar ortaya çıkarılmadığını sordu?

SOKAĞI GÖREN KAMERA VAR

Yalova'da yaptıkları incelemeler hakkında edindikleri bilgileri paylaşan Bülbül, Lokman Sokağı gören bir kameranın bulunduğunu, saldırganların kamera açısını hesaplayarak hareket ettiğini, kameranın görmediği ölü noktalardaki duvar ve kapılara nefret suçu kapsamına giren yazıları yazdıklarını söyledi.

POLİS, ‘BİZ HALLEDERDİK’ DEDİ

Olay yerine gelen emniyet birimlerinin suçun kanıtı olan yazıların üzerini boyayarak, konunun gündemden düşürülmesine çalıştığına dikkat çeken Bülbül “Ancak aileler yetkililer gelmeden önce yazıların fotoğrafını çekip sosyal medyada paylaştı ve konunun kamuoyuna mal olmasına yardımcı oldular” dedi.

Olay yerine gelen güvenlik güçlerinin yazıların üzerini boyadıktan sonra “Bunu yaymayın” diye uyarıda bulunduklarını belirten Bülbül, “Ancak, ırkçı ifadelerin fotoğraflarını çeken bir can bunları sosyal medyada paylaşmış. Resmi yetkililer tekrar gelip ‘Niye paylaştınız? Biz hallederdik’ demişler” şeklinde konuştu.

“Alevi canlarımız yalnız değildir” diyen Kemal Bülbül, “Nefret suçu işleyen canileri bulun” çağrısında bulundu. (DUVAR)