'Yalnız Kurt' dizisine Erbil'den tepki: Yanıt vereceğiz

ATV'deki 'Yalnız Kurt' dizisi Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi (IKBY) mahkeme sahnesiyle tartışma yarattı. IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı, diziye tepki gösterdi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR- ATV'de yayınlanan 'Yalnız Kurt' dizisindeki mahkeme sahnesi birçok tepki aldı. Dizideki Tekin Giritli isimli karakterin, Irak Kürdistan Bölgesel Yönetimi'nden (IKBY) bir mahkemede yargılanırken görülmesi ve mahkeme heyetine "Kerkük ve Musul Türk yurdudur. Sizler, Büyük Orta Doğu Projesi’nin uydu oluşumlarından birisiniz" demesi gündem oldu.

Bir tepki de IKBY Kültür ve Gençlik Bakanlığı'ndan geldi. Bakanlık diziyi incelediklerini duyurdu.

Rûdaw sitesinin aktardığına göre; Bakanlık, "Olumsuz bir durum. Bahsi geçen Türk dizisini araştırıyoruz ve yakın zamanda yanıt vereceğiz” açıklaması yaptı. Rûdaw’a bilgi veren Kürdistan Bölgesi Kültür ve Gençlik Bakanı Yardımcısı Salar Osman da, "Bu dizi ile ilgili soruşturmamızı yürütüyoruz" dedi.

IKBY parlamentosunun Kültür, Sivil Toplum, Spor ve Gençlik Komisyonu Türkmen Üyesi Azad Ekrem ise, "Kürdistan Bölgesi’nin mahkemeleri yasal kurumlardır ve dizi, Kürdistan Bölgesi ile Türkiye arasındaki ilişkileri etkilemeyecektir. Dizi, Türk hükümetinin Kürdistan Bölgesi'ne yönelik tutumuna ters düşüyor” ifadelerini kullandı. ( HABER MERKEZİ)

Etiketler Yalnız Kurt atv Erbil