'Yalı Partisi'nin ev sahibi Dağcı: Erdoğan'la 17 yıldır görüşmedim

Gazeteci Barış Terkoğlu'nun Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanlığını engellemek için bir yalıda yapıldığı belirtilen toplantının ev sahibi Hasan Dağcı, Erdoğan ile 17 yıldır hiç görüşmediğini söyledi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Cumhuriyet gazetesi yazarı Barış Terkoğlu, geçen haftaki "Kılıçdaroğlu’na karşı ‘Yalı Partisi'" başlıklı yazısında Beykoz’da bulunan ve iş insanı Hasan Dağcı’ya ait yalıda bir toplantı yapıldığını, söz konusu toplantıya AK Parti’ye yakın iş dünyasından isimlerin katıldığını yazmış ve yazıya erişim engeli getirilmişti. Yazıda, Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı adaylığının önüne geçmek için bazı gazeteciler üzerinden yapılan itibarsızlaştırma çalışmasının başarısızlıkla sonuçlanması üzerine bir başka planın devreye sokulmak istendiği belirtiliyordu.

Halk TV’den Seyhan Avşar’a konuşan Hasan Dağcı, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile 17 yıldır hiç görüşmediğini öne sürdü. Bunun nedeninin ise kendisinin yaşam tarzından kaynaklı olduğunu iddia etti.

AK Parti döneminde aldığı milyon dolarlık ihaleleri ve aşırı zenginleşmesiyle ilgili soruya Dağcı, “Ben AKP’den önce de zengindim. Param vardı, arabalarım vardı. AKP’yle zengin olmadım” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun Cumhurbaşkanı olmaması için çaba sarf ettikleri yönündeki iddiayla ilgili de “Ben Muharrem İnce’ye oy verdim. Ama Belediye seçimlerinde ne İmamoğlu’na ne de Binali Yıldırım’a oy vermedim. Ben eskiden Refah Partiliydim. Sonrasında Ecevitçi oldum” diye konuştu. Evinde yapılan toplantıyı ise Dağcı inkar etti. (KAYNAK)