Yalçın Ayaslı: ABD'deki Sezgin Baran Korkmaz davasında Ekim Alptekin hakkındaki şikâyet geri çekildi

Borajet'in eski sahibi Ayaslı, Sezgin Baran Korkmaz hakkında ABD'de açtığı davanın şikâyet dilekçesinden, ismi Uğur Dündar-Yılmaz Özdil kavgasında da geçen Ekim Alptekin'i çıkardığını açıkladı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kara para aklama suçlamasıyla ABD'nin talebi üzerine Avusturya'da tutuklanan Sezgin Baran Korkmaz'a Borajet'e 'çökme' suçlamasıyla ABD'de dava açan Yalçın Ayaslı'dan yeni açıklama geldi. Ayaslı, ilk şikâyet dilekçesinde adı 22 defa geçen ve son günlerde Yılmaz Özdil-Uğur Dündar kavgasına da konu olan Kamil Ekim Alptekin hakkındaki şikâyetini geri çektiğini açıkladı.

Borajet'in eski sahibi Ayaslı iki yıl önce ABD'de savcılığa sunduğu ilk şikâyet dilekçesinde Korkmaz'ı, Türkiye medyasında kendisi hakkında karalama kampanyası yürütmek, 'FETÖ'cü' suçlamasıyla şirketinin değerini düşürmek ve sonrasında da Borajet'e 'çökmek'le suçluyordu. Dilekçede Kamil Ekim Alptekin'in de, Korkmaz'la birlikte söz konusu medya kampanyasını organize ettiği ileri sürülüyordu.

'YENİ BİLGİLERE DAYANARAK İSMİ ÇIKARILDI'

Ancak Ayaslı bugün yaptığı açıklamada, Ekim Alptekin hakkındaki şikâyetini geri çektiğini duyurdu. Ayaslı açıklamasında, "Sezgin Baran Korkmaz ve yardımcıları hakkındaki şikâyetine ilişkin Türkiye medyasında yer alan haberleri takip ettiğini" belirterek, Türkiye'de haberlere konu olan şikâyetin iki yıldan uzun süre önce yapıldığını vurguladı.

Ayaslı, ABD'deki avukatının "son iki yılda ortaya çıkan yeni gerçekler ve bilgilere dayalı olarak" şikâyet dilekçesini değiştireceğini ve yine bu yeni bulgulara dayanarak, Ekim Alptekin'in isminin yeni dilekçeden çıkarılacağını belirtti.

WASHINGTON BÜYÜKELÇİSİ MERCAN'IN ZİYARETİ DİKKAT ÇEKMİŞTİ

FETÖ ile suçlanan Ayaslı'nın ismi, son tartışmalardan hemen önce, Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Murat Mercan'ın kendisini ABD'de ziyaret etmesiyle gündeme gelmişti. Korkmaz'a ABD'de dava açan, Türkiye'de ise FETÖ üyesi olduğu iddiasıyla hakkında çok sayıda haber yayımlanan Ayaslı, Mercan'ın geçen haftaki ziyaretini şu ifadelerle duyurmuştu: 

"Sayın Washington Büyükelçimiz Hasan Murat Mercan, Concord Massachusets'de ziyaretimize geldi. Tanışmaktan mutlu olduk. Türk-Amerikan ilişkilerinin zorlu bir dönemden geçtiği bu zamanda görevinde başarılar dileriz."

UĞUR DÜNDAR-YILMAZ ÖZDİL KAVGASININ PERDE ARKASINDAKİ İSİM

Ayaslı'nın şikâyet dilekçesinden çıkardığı Ekim Alptekin ise bir yandan Türkiye hükümeti adına ABD'de lobi faaliyetleri yürüttüğü, eski ulusal güvenlik danışmanı Michael Flynn ile bu amaçla anlaşma yaptığı ve hatta Fethullah Gülen'i Türkiye'ye kaçırma planlarına dahil olduğu iddialarıyla, bir yandan da ARTI 1 TV'nin gizli finansörlerinden biri olduğu iddiası nedeniyle Yılmaz Özdil-Uğur Dündar kavgasında gündeme gelmişti.

Ayaslı'nın ABD'deki 12 Şubat 2019 tarihli ilk şikâyet dilekçesinde ise Alptekin, Türkiye'de çok sayıda gazeteciyle Korkmaz adına kurduğu ilişkiler üzerinden 'Ayaslı'yı FETÖ'cü olarak karalamak, itibarsızlaştırmak ve şantaj yapmakla' suçlanıyordu. Dilekçede Alptekin'in, bu karalama kampanyası döneminde Korkmaz'a ait olan Mega Varlık'ın yönetim kuruluna girdiği ve Mega Varlık'ın Bora Jeti satın aldığı dönemde de kurulda olduğu belirtiliyordu.

İLK ŞİKAYETTE 'MEDYA KAMPANYASINI ALPTEKİN BAŞLATTI' DENİLİYORDU

Şikayet dilekçesinde, Bülent Baskoy, Ergün Diler, Ersin Ramoğlu, Mahmut Övür ve Soner Yalçın'ın yanı sıra Takvim, Sabah, Gazeteport, Cumhuriyet, Hürriyet ve Habertürk'ün bu dönemde 'Korkmaz'ın şantaj örgütünün yönlendirmesiyle' Ayaslı, Borajet ve Ayaslı'ya ait yardım kuruluşları hakkında yalan haberler yaptığı iddia ediliyor. Kamil Ekim Alptekin'in ise Ağustos 2016'da Ergün Diler ile Sezgin Baran Korkmaz'ın talimatıyla biraraya gelip Ayaslı aleyhine medya kampanyasını başlattığı; Diler'in bu tarihten sonra Takvim gazetesinde Ayaslı ile FETÖ ilişkisine dair çok sayıda makale kaleme aldığı; Mahmut Övür ve Soner Yalçın'ın da benzer makaleler yayımladığı öne sürülüyordu.

'GAZETECİLERE YALIDA DAVET VERİLDİ, AVRUPA TATİLLERİ TEKLİF EDİLDİ'

Bir diğer iddia da, Sezgin Baran Korkmaz ile Kamil Ekim Alptekin'in Ağustos 2017'de İstanbul'daki bir yalıda bir grup muhabiri ağırladığı yönündeydi. İddiaya göre, Mega Varlık'a ait olan yalıda verilen davette, Alptekin ve Korkmaz aralarında Hürriyet ve Habertürk muhabirlerinin de bulunduğu gazetecileri Ayaslı aleyhindeki haberleri sürdürmeye teşvik etmişti.

Ayaslı'nın avukatları, bu tür haberler yayımlayan gazetecilere, tüm masraflarını Korkmaz'ın karşılayacağı Avrupa tatilleri vaat edildiğini de öne sürmüştü. (DIŞ HABERLER)