Yahya Abdul-Mateen II: 'Aquaman' gibi filmlerde oynamak 'palyaço işi'

"Aquaman" filminde oynamayı 'palyaço işi' olarak nitelendiren Yahya Abdul-Mateen II, "'Aquaman' ve 'The Trial of the Chicago 7' aynı değil. İkincisinde oynayabilmen için kendini aşman gerekir" dedi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - "The Trial of the Chicago 7", "Us", "Candyman" ve "The Matrix Resurrections" gibi yapımlarda yer alan oyuncu Yahya Abdul-Mateen II, süper kahraman filmlerinde rol almakla daha dramatik filmler arasındaki farklar hakkında konuştu. Oyuncu, "Aquaman" gibi bir filmde oynamayı 'palyaço işi' olarak nitelendirdi.

Kayıp Rıhtım'ın aktardığı habere göre, Vulture’a konuşan oyuncu, "Her şey gerçeğe ulaşmakla ilgili olmalı. Ama bazen hangi filmde veya türde olduğunuzu bilmeniz gerekir. Örneğin 'Aquaman', bir palyaço işi. 'Aquaman' ve 'The Trial of the Chicago 7' aynı değildir. İkincisinde oynayabilmen için kendini aşman gerekir. Bir oyuncu olarak hayatta kalmak ve bunu iyi yapmak için o oyunu oynamalı ve ardından seyirciyi, yönetmeni veya kendini biraz ‘Vay canına, Çehovvari bir şey ya da August Wilson ve Aquaman görmeyi beklemiyordum ama gördüm’ şeklinde şaşırtmalısın" dedi.

Söyleşinin yayınlanması sonrası Twitter’da konuya açıklık getiren oyuncu, "Açıklığa kavuşturmak istedim ama bu hiç eğlenceli değil. Bunun yerine, The Trial of Chicago 7’da çalışırken çektiğim bir fotoğrafımı paylaşıyorum. Aquaman Aralık 2023’te sinemalarda! #justiceforclowns (palyaçolar için adalet)" yazdı. 

Yahya Abdul-Mateen II, 2018 sonunda izleyicilerle buluşan ilk "Aquaman" filminde, Jason Momoa’nın karşısında David Kane/Black Manta adlı karakteri canlandırdı.