Yağmur Önüt davasına erteleme gerekçesi: Bakanlık avukatları yok

Egemen Vardar tarafından katledilen Yağmur Önüt'ün davası ertelendi. Gerekçe, Yargıtay kararının ve duruşma gününün bakanlık avukatlarına tebliğ edilmesine rağmen avukatların duruşmada yer almaması.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Egemen Vardar adlı erkek tarafından pompalı tüfekle öldürülen üniversite öğrencisi Yağmur Önüt’ün davası bugün görüldü. Duruşmaya Önüt'ün ailesi, sanık ve müdafileri katılırken davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatları katılmadı. Kamuoyunun yakından takip ettiği dava 2 ay sonraya ertelendi. Gerekçe ise bakanlık ve avukatlarının duruşmada hazır bulunmaması.

BAKANLIĞA TEBLİĞ EDİLDİ ANCAK AVUKATLARI DURUŞMADA YOK

Yargıtay 12. Ceza Dairesi, Vardar'ın olası kasıtla yargılanması gerektiği yönünde karar verdi. Bugün Bakırköy Adliyesi 9. Ağır Ceza Mahkemesi'nde ilk duruşma gürüldü. Duruşmayı çok sayıda kişi takip etti. Kamuoyunun yakından takip ettiği davada mahkemenin duruşmayı erteleme gerekçesi dikkat çekti. Duruşmanın ertelenmesine gerekçe ise davaya müdahil olan Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı oldu.

25 Mayıs 2021'de Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın avukatlarına Yargıtay ilamı, duruşma günü ve saati tebliğ edilmesine rağmen bakanlık avukatları duruşmada yer almadı. Mahkeme bunu dikkate alarak bakanlık avukatlarının Yargıtay kararına karşı beyanda bulunmadığı için duruşmayı 23 Kasım tarihine erteledi.