Yağmur Atsız kimdir?

Yazar, gazeteci ve şair Yağmur Atsız, Almanya'nın Köln şehrinde 83 yaşında hayatını kaybetti.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yağmur Atsız, 4 Kasım 1939 yılında İstanbul'da doğdu. Nihal Atsız'ın oğlu, Türkolog Buğra Atsız'ın ağabeyidir.

Yağmur Atsız, Haydarpaşa Lisesi'nden mezun olmasının ardından İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ne girdi. Ardından Almanya’daki Bonn Üniversitesi'nde öğrenim görmeye başlayan Atsız, 1967 yılında buradan mezun olmasının ardından bir süre Türkiye'de Basın-Yayın Genel Müdürlüğü'nde görev yaptı.

1971’de Almanya'ya geri dönen Yağmur Atsız, televizyon ve radyolarda yapımcılık ve yorumculuk yaptıktan sonra 1977 yılından itibaren 2 sene boyunca Bonn Büyükelçiliği'nde basın danışmanlığı görevinde bulundu. Pazar Postası, Nokta, Milliyet, Yeni Yüzyıl, Star, Tercüman, Türk Edebiyatı ve Maya gibi gazete ve dergilerde yazılar yazan Yağmur Atsız’ın, Star gazetesinin Ethem Sancak’a geçmesinin ardından yapılan tenkisat ile birlikte 31 Aralık 2014'te yazılarına son verildi. 10 Mayıs 2016 tarihinde Karar gazetesinde yeniden köşe yazarlığına başlayan Atsız, aynı yılın eylül ayında yazılarına son verdi.

Meçhul Genç Gazeteciye Mektuplar, Yaşasın Arsene Lupin, Faniler ve Zebaniler, Ömrümün İlk 65 Yılı, Bütün Şiirleri/Yağmur Atsız, Bloknot, Cervantes, Sabıka Dosyası ve Amerika'nın Afganistanları adında, yazarın 9 adet kitabı bulunuyor. (HABER MERKEZİ)