Yağla kaplı binlerce bozuk parayla maaş ödeyen işverene para cezası

ABD'de bir mahkeme, eski çalışanına yağla kaplı 91 bin 500 bozuk parayla ödeme yapan işverenin toplam dokuz işçiye 40 bin dolar ödemesine hükmetti.

Fotoğraf: Temsili
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - ABD'de bir oto tamirci sahibi, eski çalışanının birikmiş maaşlarını yağla kaplı 91 bin 500 bozuk para halinde ödedi. Georgia eyaletindeki bir mahkeme, işvereni haksız bularak toplam 40 bin dolar geri ödeme ve tazminata hükmetti.

The New York Times gazetesinin haberine göre, davaya bakan Georgia Bölge Mahkemesi Hakimi Timothy C. Batten Sr., işverenin söz konusu hareketiyle birlikte eski çalışanına 'misilleme' yaptığını belirtti. Mahkeme ayrıca işverenin son maaşını almayı talep eden eski çalışan ile birlikte toplam dokuz işçinin fazla mesai ücretini ödemediğini kaydetti.

YAĞLA KAPLI BOZUK PARAYLA ÖDEME YAPTI

ABD Federal Çalışma Bakanlığı tarafından işveren Miles Walker'a 2021 yılında açılan davada, işverenin eski çalışanı Andreas Flaten'a yapması gereken 915 dolarlık son maaş ödemesini yapmadığı ve eski çalışanına karşı 'misilleme'de bulunduğu iddia edilmişti.

Buna göre, Walker eski çalışanı Flaten'a yapması gereken ödemeyi yaklaşık 91 bin 500 yağ ile kaplı bozuk para halinde yapmıştı. İşveren ayrıca işyerinin internet sitesinde eski çalışanı hakkında 'karalayıcı ifadeler' olan bir açıklama da yayınlamıştı.

İşverenin fazla mesai ödemelerini düzenleyen yasaları ihlale ettiğine hükmeden mahkeme kararıyla birlikte işveren Walker, toplam dokuz çalışan ve eski çalışanına 39 bin 924 dolar ödeme yapma cezası aldı. (DIŞ HABERLER)