Xiaomi'nin Türkiye fabrikasına resmi açılış

Üretim sürecinin daha önce başladığı Xiaomi'nin İstanbul Avcılar'daki fabrikasının resmi açılışı bugün yapıldı. Fabrika yıllık 5 milyon telefon üretim kapasitesine sahip.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank daha önce fabrikayı ziyaret etmişti.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Xiaomi ve partneri Salcomp, İstanbul'daki fabrikanın resmi açılışı için bugün bir tören düzenlendi. Resmi açılışa katılmayan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, fabrikanın açılışı dolayısıyla bir mesaj gönderdi.
2 bin kişiye istihdam sağlayacak fabrika, Çin, Hindistan ve Endonezya'daki fabrikalarından sonra Xiaomi'nin Salcomp ile üretim yaptığı 4'üncü fabrika olacak.

ERDOĞAN: AR-GE MERKEZLERİNE AÇIĞIZ

Erdoğan mesajında, "Bugün dünya devlerinin yatırımlarında ülkemizi tercih etmesinin gerisinde, Türkiye'nin girişimci dostu yatırım ikliminin önemli payı bulunuyor. Ayrıca ülkemiz, dinamik ve nitelikli iş gücü, geniş iç ve bölgesel pazarlara ulaşım imkanı, stratejik konumu ve yaygın teşvik sistemi ile uluslararası yatırımcılar için çok ciddi fırsatlar sunuyor" ifadelerini kullandı.

Yatırım yapan firmaların Ar-Ge ve tasarım merkezlerini Türkiye'de kurma noktasındaki taleplerine açık olduklarını belirten Erdoğan "Xiaomi ve iş ortağı Salcomp'un yaklaşık 30 milyon dolarlık yatırımla, 14 bin metrekare arazi üzerinde kurduğu bu fabrika, yıllık 5 milyon üretim kapasitesiyle 2 bin kişiye de istihdam sağlayacaktır" dedi.

 

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank ile Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan da etkinliğe video mesajla katıldı.

Etkinlik, katılımcıların ve basın mensuplarının fabrika turunun ardından sona erdi. (İSTANBUL-AA)

Etiketler Xiaomi türkiye fabrika