WhatsApp sözleşmesini kabul etmeyen hesaplara ne olacak?

WhatsApp'ın güncellediği gizlilik sözleşmesini 15 Mayıs'tan sonra kabul etmeyen hesaplar 'pasif' olacak. WhatsApp etkin olmayan hesapları 120 gün sonunda silme yetkisine sahip.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Yeni gizlilik sözleşmesi ile bir süredir gündemde olan mesajlaşma uygulaması WhatsApp'ın, sözleşmeyi onaylamayan kullanıcıların hesaplarına ne yapacağı belli oldu. Sözleşmenin kabulü için 15 Mayıs'a kadar süre tanıyan WhatsApp, buna onay vermeyen hesapların birkaç gün daha gelen mesaj ve aramaların bildirimlerini görebileceğini açıkladı. Ancak kullanıcılar uygulamayı bunları okumak ya da yanıtlamak için kullanamayacak. Uygulamaya erişim tamamen sınırlandırılmış olacak.

Webtekno'nun Pocketnow'dan aktardığına göre, sözleşmeyi onaylamayan hesaplar 120 gün boyunca 'pasif' olacak ve bu süre zarfında yeni sözleşmeyi geri dönüp kabul etmek mümkün olacak. Eğer 120 gün sonunda hesap yeniden aktif edilmezse WhatsApp'in etkin olmayan hesapların otomatik olarak silmesine neden olacak. Bunun sonunda eğer yedekleme yapılmasıysa gruplar, konuşmalar ve medyalar da yok olacak.

WhatsApp'tan gizlilik sözleşmesiyle ilgili yaptığı açıklamada güncellemeyle ilgili önümüzdeki haftalarda daha fazla bilgi içeren bir uyarı mesajı yayınlayacaklarını açıklamıştı. (HABER MERKEZİ)