Washington Post: İki Afganın uçaktan düştüğü görüntüler gerçek, tekerleklerde insan kalıntıları bulundu

Kabil'den havalanan bir ABD uçağını tekerleklerinde insan kalıntıları bulundu. Washington Post, iki kişinin havadaki uçaktan görüntülerin gerçek olduğunu yazdı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Afganistan'da en az iki kişinin, Taliban misillemesinden kaçmak için Kabil Havalimanı'ndan kalkan bir ABD uçağına tutunduğu ve sonrasında düşerek öldüğü haberi teyit edilmiş görünüyor. Washington Post gazetesi, dün Kabil'den kalkan bir ABD uçağının tekerleklerinde insan kalıntıları bulunduğunu yazdı.

Binlerce sivil dün, Kabil Havalimanı'nda Taliban korkusuyla uçaklara binmek için piste çıkmış, bir görüntüde de havalanan bir uçaktan en az iki kişinin düştüğü belirtilmişti. Yerel basın, bu kişilerin havalimanı yakınındaki bir bölgeye düşerek öldüğünü yazmıştı.

PİLOTLAR ÜÇÜNCÜ BİR ÜLKEYE ACİL İNİŞ YAPTI

Washington Post'a konuşan bir yetkili ise iki kişinin uçak kalktığı sırada iniş takımlarına tırmandığını söyledi. Yetkili, söz konusu görüntülerdeki olayın gerçek olduğunu belirtti. 

Uçağın pilotlarının iniş takımlarını toplayamayınca acil durum ilan ettiği, üçüncü bir ülkeye indiği de belirtildi. Buna göre, insan kalıntıları da üçüncü ülkede yapılan incelemelerde tespit edildi.

BİR UÇAKTA 640 KİŞİ 

ABD'ye ait bir C-17 askeri kargo uçağında ise 640 Afganın taşındığı ortaya çıktı. Defense One sitesinin yayımladığı fotoğrafta, uçakta yere oturmuş 640 kişi görülüyor. Habere göre normalde en fazla 188 kişiyi taşıyan uçağa, Taliban'dan kaçmak isteyen yüzlerce kişi bindi. Pilotların başta bu kadar çok kişiyi taşımayı planlamadığı ama sonuç olarak bu şekilde kalkma kararı aldığı belirtildi. Bu tahliye uçağının da Katar'a indiği aktarıldı. (DIŞ HABERLER)