Wagner lideri Prigojin: Putin'e yalan söylüyorlar

Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu ve şefi Prigojin, Rusya Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı'nın 'cephedeki çok ciddi kayıpları' Putin'den gizlediklerini ileri sürdü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Rusya-Ukrayna savaşında Rusya'nın safında savaşan Rus paralı asker grubu Wagner'in kurucusu ve şefi Yevgeni Prigojin, Rusya Savunma Bakanlığı yetkililerinin Rusya'nın Ukrayna'da verdiği kayıplar ve karşı karşıya kaldığı aksilikler konusunda Devlet Başkanı Vladimir Putin'e ve Rusya halkına yalan söylediğini iddia etti. 

Reuters haber ajansının aktardığına göre, Wagner savaşçıları dahil Ukrayna'da savaşan tüm güçleri sözleşme altına almaya çalışan Rusya Savunma Bakanlığı'nın 'sözleşme' çağrısını da reddeden Yevgeni Prigojin, son iki günde yayınladığı sesli mesajlarda Savunma Bakanı Sergey Şoygu ve Genelkurmay Başkanı Valeri Gerasimov'u eleştirdi. Prigojin, iki ismin, 'cephedeki çok ciddi kayıpları' Putin'den gizlediklerini ileri sürdü.

'RUSYA BİR GÜN UYANACAK VE...'

"Devlet başkanının masasına tamamıyla çöp konuyor" diyen Prigojin, "Şoygu ve Gerasimov'un basit bir yaklaşımı var. İnsanların inanması için yalanın canavarca olması gerekiyor. Onlar da bunu yapıyor" ifadelerini kullandı. "Her şey herkesten saklanıyor" iddiasında bulunan Wagner lideri, "Rusya bir gün uyanacak ve Kırım'ın Ukraynalılara verildiğini öğrenecek... Rus halkını yanlış yönlendiriyorlar. Bu, böyle devam ederse elimizdeki en önemli şey artık elimizde olmayacak: Rusya" açıklamasında bulundu. 

Rusya Savunma Bakanlığı ise Prigojin'in bu iddiaları ile ilgili kamuoyuna herhangi bir açıklama yapmadı. (DIŞ HABERLER)