Vücudu alkol üreten sürücüye 'alkollü araç kullanmaktan' beraat

Belçika'da alkollüyken araç kullandığı iddiasıyla yargılanan bir sürücü, 'bağırsak fermantasyonu sendromu' sebebiyle bedeninin alkol ürettiği gerekçesiyle atılı suçtan beraat etti.

Fotoğraf: Temsili/ Reuters
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Belçika'da 'bağırsak fermantasyonu sendromu' olarak da bilinen bir rahatsızlığı olan ve vücudu alkol üreten bir sürücü, alkollü araç kullanma suçundan beraat etti.

The Guardian'ın aktardığına göre, avukat Anse Ghesquiere, dün yaptığı açıklamada, müvekkilinin 'son derece nadir görülen' bir rahatsızlığının olduğuna ve bu sebeple vücudunun alkol ürettiğine dikkat çekti. Ghesquiere, müvekkilinin bir bira işletmesinde çalışıyor olmasının ise 'bir diğer talihsiz tesadüf' olduğunu söyledi. Avukata göre, alkollü araç kullanma suçlamasıyla yargılanan sanığı bağımsız olarak inceleyen üç hekim de kendisinde bağırsak fermantasyonu sendromu olduğunu doğruladı.

BÜNYELERİ ALKOLLÜ İÇKİLERDEKİ ALKOLLE AYNI TİPTE ALKOL ÜRETİYOR

Belçika basınına yansıyan haberlerde, ismi açıklanmayan sanığa ilişkin verilen mahkeme kararının detayları yer aldı. Hakim, sanığın sarhoşluk semptomu göstermediğine işaret etti. Sanık erkeğin beraatına hükmeden Bruges polis mahkemesi, konuyla ilgili yapılan yorum talebine ise henüz yanıt vermedi. Belçika'daki AZ Sint-Lucas hastanesinden klinik biyolog Lisa Florin, bu sendroma sahip kişilerin bedeninde alkollü içkilerin içinde bulunan alkolle aynı tipte alkol üretildiğini belirtti. Öte yandan, bünyesi 'otomatik olarak' alkol üreten bu kişilerin alkolün etkilerinden daha az etkilendiği bilgisi paylaşıldı. 

(DIŞ HABERLER SERVİSİ)

Etiketler belçika beraat alkol