Vučić: Kurti'yle barışı korumanın mümkün olduğunu düşünenler yanılıyor

Sırbistan lideri Vučić, Brüksel'de 18 Ağustos'ta bir araya geleceği Kosova Başbakanı'yla ilgili "Albin Kurti'yle barışı korumanın mümkün olduğunu düşünenler çok yanılıyor" açıklaması yaptı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Kosovalı Sırplara kimlik zorunluluğu getirilmek istenmesi nedeniyle karşılıklı sert açıklamalarda bulunan Sırbistan ve Kosova liderlerinin Brüksel'de bir araya gelmesi planlanıyor. Kosova ve Sırbistan liderleri en son 4 Mayıs'ta Berlin'de Avrupa Birliği'nin (AB) Belgrad-Priştine Diyaloğu Özel Temsilcisi Miroslav Lajcak ile üçlü toplantı gerçekleştirmişti.

Balkan Insight'ın haberine göre, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić ve Kosova Başbakanı Albin Kurti'nin 18 Ağustos'ta Brüksel'de yapacağı buluşmada, son gerilime neden olan kimlik uygulamasıyla ilgili görüşeceği ancak herhangi bir ilerleme kaydedilmesinin beklenmediği ifade edildi. 

'GÖRÜŞMEDEN BİR ŞEY BEKLEMİYORUM'

Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vučić, Sırbistan'ın kamu yayıncısı Sırbistan Radyo Televizyonu'na (RTS) verdiği demeçte, 18 Ağustos'ta Brüksel'de olacağını ancak "hiçbir şey beklemediğini" söyledi. Vučić, "Albin Kurti ile barışı korumanın mümkün olduğunu düşünenler bence çok yanılıyor" dedi. 

Kosova Başbakanı Kurti'nin basın sözcüsü Perparim Kryeziu ise liderlerin 19 Temmuz'da da bir araya gelmesinin planlandığını ancak Belgrad'ın bunu reddettiğini belirterek “Avrupa Birliği (AB) ile sürekli iletişim halindeyiz" dedi.

Kosovalı Sırpların sınır kapılarına çıkan yollara barikat kurarak protestolar gerçekleştirmesine neden olan kimlik uygulamasının 1 Eylül'e ertelendiği açıklanmıştı. (DIŞ HABERLER)

 

Etiketler kosova sırbistan