Volkan patlamasını görüntüleyen drone lavların içine düştü

İzlanda'da Fagradalsfjall volkanını görüntülemek isteyen bir YouTuber lavlara drone ile 'dokunacak kadar' yaklaştı. Drone, türbülans, sıcaklık ve üzerine yağan taşlar nedeniyle lavların arasına düştü.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - İzlanda'da mart ayından bu yana lav püskürten Fagradalsfjall yanardağı, bir YouTuber tarafından insansız hava aracı (drone) ile çok yakından görüntülendi. YouTuber Joey Helms'in kumanda ettiği drone, yanardağın kraterine yaklaşınca püsküren lavların arasına düştü.

Helms, bu sırada kaydettiği görüntüleri YouTube'dan paylaştı. Drone'un yanardağı çok yakından görüntülemesinden sonra görüntünün lavların içinde kesildiği video dünya çapında haber oldu.

Reuters'a konuşan Helms, insansız hava aracını volkan koşullarında kumada etmenin hem benzersiz hem de zorlu bir deneyim olduğunu söyledi. Helms, volkanın çevresindeki sıcak gazların türbülansa yol açtığını ve aracın üzerine sıcak taşların yağdığını belirtti. 

Reykjanes Yarımadası'ndaki Fagradalsfjall Dağı, 12'nci yüzyıldan bu yana ilk kez mart ayında lav püskürtmeye başlamıştı. (DIŞ HABERLER)