Viyana'da 6 ayrı noktada silahlı saldırılar düzenlendi

Avusturya’nın başkenti Viyana’da Stadttempel Sinagogu yakınlarındaki 6 ayrı noktada silahlı saldırılar düzenlendi. Bir saldırganın öldüğü diğerlerinin ise kaçtığı saldırılarda, aralarında bir polisin de bulunduğu 7'si ağır 15 kişi yaralandı. İçişleri Bakanlığı saldırılarda biri sivil 2 kişinin öldüğünü açıkladı. Avusturya Başbakan Sebastian Kurz yaptığı açıklamada, "İğrenç bir terör saldırısı" ifadesini kullandı.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Avusturya'nın başkenti Viyana'da 6 ayrı noktada silahlı saldırılar düzenlendi. Saldırıların Stadttempel Sinagogu yakınlarında meydana geldiği açıklandı.

Güvenlik güçleri, sayıları birden fazla olduğu belirtilen saldırganların ateşine karşılık verdi. Saldırı sırasında aralarında bir polisin de bulunduğu çok sayıda kişi yaralandı. Yaralı polisin hayati tehlikesinin bulunduğu ifade edildi.  

Saldırganlardan birinin öldürüldüğü diğerlerinin ise kaçtığı belirtildi.  

Devlet televizyonu ORF, polis kaynaklarına dayanarak ölenlerin olduğunu duyurdu. ORF 15 yaralının hastanede tedavi gördüğünü 7'sinin durumunun ağır olduğunu kaydetti.

Viyana polisi, saldırganları yakalamak için 'büyük bir operasyon' başlatıldığını açıkladı. Polis, sivillere açık alanlardan uzak durmaları çağrısı yaparken, saldırıya ilişkin fotoğraf ve video paylaşılmamasını istedi.   

Avusturya İçişleri Bakanı Karl Nehammer olayı terör saldırısı olarak değerlendirdiklerini, saldırının birden fazla saldırgan tarafından düzenlendiğini açıkladı. Nehammer "Şu an açık bir terör saldırısı altındayız" dedi.

Bu arada Viyana Ambulans Birimi Sözcüsü Daniel Melcher, çok sayıda ölü ve yaralı olduğunu, henüz bir net bir tespitin yapılamadığını duyurdu.

Polisin geniş güvenlik önlemi aldığı bölgede, metro gibi toplu taşıma araçları hizmet vermiyor. 


'SİNAGOGUN ÇEVRESİNDEKİ SOKAKLARDA GERÇEKLEŞTİ'

Avusturya İçişleri Bakanlığı Sözcüsü Harald Sörös,, saldırının 6 ayrı noktada düzenlendiğini söyledi. Bu saldırılardan herbirinin sinagogun yakın çevresindeki sokaklarda gerçekleştiğini belirten sözcü, saldırganlardan birinin patlayıcı kemer takıyor olabileceğini açıkladı.

Sözcü Sörös, saldırılarda iki kişinin öldüğünü söyledi. Sörös, çatışma esnasında bir sivilin yanı sıra saldırganlardan birinin öldüğünü ifade etti. 

'EN AZ 100 EL ATEŞ ETTİLER'

Saldırının, Avusturya'da korona virüsü pandemisi nedeniyle sokağa çıkma yasağının başlamasından hemen önceki gece, birçok kişinin dışarıda vakit geçirdiği sırada düzenlenmesi dikkat çekti.

Sinagogun hahamı Schlomo Hofmeister, "Binamızın hemen dışında en az 100 el ateş ettiler. Buradaki barların hepsinin dışarıda masaları var. Bu, karantinadan önceki son geceydi" dedi.
AP ajansına konuşan haham, "Avusturya'da gece yarısı itibarıyla bütün bar ve restoranlar bir aylığına kapatılacaktı ve çok sayıda insan bu geceyi dışarıda geçirmek istemişti" diye konuştu.

OZAN CEYHUN: 7 KİŞİ ÖLDÜ

Bu arada Bir TV kanalına bağlanan Türkiye'nin Viyana Büyükelçisi Ozan Ceyhun, saldırılarda 7 kişinin öldüğü bilgisini paylaştı.

KURZ: İĞRENÇ BİR TERÖR SALDIRISI

Avusturya Başbakan Sebastian Kurz, saldırılara ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı ilk açıklamada "Polisimiz bu iğrenç terör saldırısının faillerine karşı kararlı bir mücadele yürütüyor" ifadelerini kullandı. (DIŞ HABERLER)

Etiketler Viyana Avusturya