Viranşehir'de silahla öldürülen iki öğrenci toprağa verildi

Viranşehir'deki silahlı kavgada okul servisi içindeyken kurşunların hedefi olan iki öğrenci, yan yana toprağa verildi.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Urfa'nın Viranşehir ilçesinde husumetli iki akraba grubu arasında çıkan silahlı kavgada, okul servisinde bulunan Ömer Faruk Çınar ve Sümmüye Yeten, hayatını kaybetti.

İki öğrencinin cenazeleri otopsi işlemlerinin tamamlanmasının ardından gece geç saatlerinde ailelerine teslim edildi. İkinci bir olayın yaşanmaması için cenazeler güvenlik gerekçesiyle gece geç saatlerinde kırsal Elgün Mahallesi’nde yan yana toprağa verildi.

İbni-Sina Sağlık Lisesi 11- G sınıf öğrencisi Sümmeye Yeten ile Şehit Enes Çiçek Anadolu Lisesi 9-H sınıf öğrencisi Ömer Faruk Çınar’ın olayından etkilenen sınıf arkadaşları için pazartesi gününe kadar idari izinli sayılarak sınıfları tatil edildi.

SERVİS ŞOFÖRÜ UZAKLAŞMAYA ÇALIŞTI

DHA'daki habere göre, Viranşehir’in Okullar bölgesi olarak adlandırılan Ceylanpınar yolu üzerinde akraba iki grup arasında dün saat 16.30 sıralarında taşlı-sopalı kavga çıktı. Kavgaya her iki tarafın yakınları da katıldı. Tabancaların da kullanıldığı kavgada Sinan Atıcı’nın kullandığı öğrenci servisine çok sayıda kurşun isabet etti. Servis minibüsünde vurulan uzaktan akraba Ömer Faruk Çınar ile Sümmeyye Yeten, hayatını kaybetti, 14 kişi de yaralandı.

Bu arada kavga, bölgeden geçenler tarafından cep telefonuyla görüntülendi. Görüntülerde, bindikleri servis minibüsünün çatışmanın ortasında kalan öğrencilerin büyük korku ve panik yaşadığı görüldü. Servis şoförü araçtakilerin zarar görmemesi için büyük bir çaba harcarken, öğrenciler de şoföre seslenerek bölgeden uzaklaşmasını istedi. Çatışma sonrası bölgeye gelen polis kavgayı ayırmak için havaya ateş açtı.

Olayla ilgili jandarma ve polis ekipleri, kavgaya karışan 12 kişiyi gözaltına aldı. Şüpheliler ifadeleri alınmak üzere emniyete götürüldü. Saldırıda ölen iki öğrencinin kırsal Elgün Mahallesi’ndeki taziyesine katılan Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel ile Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, ailelere başsağlığı diledi. Taziyenin yapıldığı mahallede jandarma güvenlik önlemlerini sürdürüyor. (HABER MERKEZİ)