Vincent van Gogh'un parmak izi tablosunda bulundu

Van Gogh’un "Olive Trees" tablosunda parmak izi bulundu. İzin, Gogh'un resmi şövaleden kaldırdığında ya da akıl hastanesindeki odasına resmi geri taşırken gerçekleşmiş olabileceği tahmin ediliyor.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Ressam Vincent van Gogh’un 1889’da resmettiği ve Van Gogh Müzesi'ndeki bir sergiye ödünç verilen "Olive Trees" (Zeytin Ağaçları) tablosunda parmak izine rastlandı. 

ArtNews'un haberine göre, geçtiğimiz haftalarda açılan Amsterdam sergisi "Van Gogh and the Olive Groves" (Van Gogh ve Zeytinlikler) kapsamında ressamın dünyaya dağılmış zeytinlik serisinin tamamını yeniden bir araya getiriyor. Sergi kapsamında 15 resimden oluşan serinin tamamı küratörler ve konservatörler tarafından sistematik olarak incelendi.

Dallas konservatörü Laura Hartman, "Olive Trees" resmini incelerken çizimin üst kenarına yakın bir yerde, göze çarpan güneşin hemen sağında parmak izi keşfetti. Baskının konumu, Van Gogh'un ıslak resmi eliyle aldığını ve tuvalin ortasına yakın şekilde tutarak dengelediğini gösteriyor. Parmak izinin, Gogh'un resmi şövaleden kaldırdığında ya da on dakikalık bir yürüyüşle akıl hastanesindeki odasına resmi geri taşırken gerçekleşmiş olabileceği tahmin ediliyor. (KÜLTÜR SANAT SERVİSİ)