Vietnam'da virüsten kaçan 15 kişi bir kamyonun soğutucusunda bulundu

Vietnam'ın güney bölgelerinde Delta varyantı nedeniyle çok sıkı kapanma tedbirleri uygulanırken, bir kamyonetin soğutucusunda kuzeye kaçmaya çalışan 15 kişi yakalandı.

Vietnam'da seyahat kısıtlamaları nedeniyle birçok noktada askeri kontrol noktaları kurulmuş durumda.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Korona virüsü salgınının ilk aylarında bir başarı hikâyesi olarak örnek gösterilen ancak Delta varyantı sonrasında ağır kapanma tedbirleri almak zorunda kalan Vietnam'da, ülkenin güneyindeki salgın bir kamyonun soğutucusunda kaçmaya çalışan biri çocuk 15 kişi yakalandı. Vietnam basını, biri yedi yaşındaki bir çocuk olmak üzere 15 kişinin frigorifik kamyonun soğutucusunda bulunduğunu yazdı.

Yerel basındaki haberlere göre, söz konusu kişiler sıkı seyahat kısıtlamalarının uygulandığı güneyden kuzeye geçmeye çalışıyordu. Ancak vaka sayılarının tavan yaptığı güney bölgelerinden tüm kara ve hava yolu ulaşımı askıya alınmışken, şüpheli kamyon bir kontrol noktasında durduruldu. Phap Luat gazetesi ilgili haberinde, "Polis, kamyonun arkasında 15 kişiyi gördüğünde çok şaşırdı. Bazıları terliyordu ve nefes darlığı semptomları gösteriyordu" ifadelerini kullandı. Yolcuların yanlarında negatif test sonuçlarının da bulunduğu belirtildi.

Yedi yaşındaki oğluyla kamyonun arkasında seyahat eden bir adam ise "Kapalı bir donduruculu kamyonda kalmanın çok büyük ve tehlikeli bir risk olduğunu biliyorduk ama virüse yakalanma riskimiz daha büyüktü" dedi.

Yerel basın, söz konusu kişilerin güneyde 35 binden fazla Covid-19 vakası ve 320 ölümün kayıtlara geçtiği Dong Nai bölgesinden ülkenin orta bölgelerindeki evlerine gitmeye çalıştığını, kapalı kamyonetin içinde kilometrelerce seyahat ettiklerini yazdı. 

Vietnam'da bugüne dek 610 binden fazla korona virüsü vakası tespit edildi; 11 bin 400'den fazla kişi öldü. Delta vakalarının son haftalarda artmasıyla, ülkenin güneyindeki birçok bölgede olağanüstü hal söz konusu. Milyonlarca kişinin sokağa çıkması yasak; iç seyahat de büyük ölçüde askıya alınmış durumda. Kamyonetin durdurulduğu Binh Thuan bölgesinde de, temmuz ayından bu yana tam sokağa çıkma yasağı uygulanıyor. Bölgede on binlerce hastayı tedavi etmek için sahra hastaneleri kurulmuş durumda. (DIŞ HABERLER)