Test, Milli Takımı kurtaracak mı?

Milli Takım'da Hırvatistan maçının ardından korona virüsü tedirginliği yaşanıyor. Maçta 45 dakika oynayan Vida'nın devre arasında oyundan alınarak pozitif olduğunun açıklanmasının ardından A Milli Takım kafilesine hemen yeni test yapıldı. Ancak bu kadar kısa sürede yapılan testin bir güvence sağlamayacağı belirtiliyor.

Vida maç öncesi ve sırasında aralarında Teknik Direktör Şenol Güneş'in de yer aldığı dört isimle yakın temasta bulunmuştu.
Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Hırvatistan'la önceki gün oynanan hazırlık maçında Vida'nın korona virüsü testinin pozitif çıkması tedirginlik yarattı. Oyuncuların ve teknik heyetin tamamına dün yeniden test yapıldı ve pozitif kimse bulunmadığı açıklandı. Ancak bu durumun bir güvence sağlamayacağı belirtiliyor.

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Tevfik Özlü, Türkiye-Hırvatistan maçında 45 dakika oynayan Vida ile ilgili A Spor'da değerlendirme yaparken, bu kadar kısa sürede uygulanan testin anlam taşımadığını belirtti.

Özlü şunları söyledi: "Maçta Domagoj Vida ile temas olduğu için Milli Takımımız'a hemen test yapılmış. Ancak bu kadar kısa sürede yapılan testin bir anlamı olmadığını düşünüyorum."

'5-6 GÜN CİVARINDA ÇIKAR'

"Eğer bir bulaşma gerçekleştiyle bunun sonucu 5-6 gün civarında ortaya çıkacaktır."

Sağlık Bakanlığı Bilim Kurulu Üyesi Doç. Dr. Afşin Emre Kayıpmaz da medyaya konuyla ilgili yaptığı açıklamada, futbol müsabakalarında riskin saha içerisindeki oyundan ziyade takım içinde birlikte geçirilen vakitlerde olduğunu belirtti. Kayıpmaz, "Maske yok, sarılma var, yakın temas var, vakit geçirme var, saha dışından bahsediyorum. Bu da riskli durumdur" dedi.

UEFA ve TFF'nin belirlediği kurallara göre, bir kaleci olmak üzere 13 kişilik kadroyu çıkartabilen takımlar maçlarını oynayabiliyor.

HIRVATİSTAN BASINI: PROBLEM ÇOK BÜYÜK

Öte yandan Vida'nın testinin pozitif çıkması Hırvat basınında da gündem oldu. Dnevnık gazetesi, "İstanbul'da şok: Vida enfekte oldu. Futbol Federasyonu, maç ortasında test sonuçlarını açıkladı" derken,
Jutarnjı, "Hırvatistan'ın korona virüslü oyuncusu ilk 11'deymiş! Büyük bir problem daha var, ilk 45 dakika boyunca da oynadı" diye yazdı. (HABER MERKEZİ)