Victoria's Secret Taylandlı işçilere 8,3 milyon dolar tazminat ödeyecek

Tayland'da iç giyim şirketi Victoria's Secret'a çalışan fabrika işçilerinin bir yılı aşkın süredir devam eden tazminat mücadelesi kazanımla sonuçlandı. Şirket yaklaşık 8,3 milyon dolar ödeme yapacak.

Google Haberlere Abone ol

DUVAR - Dünyaca ünlü iç giyim şirketi Victoria's Secret, Tayland'daki çalışanlarının fabrikanın kapanması nedeniyle işsiz kalmasından ötürü 8,3 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.

The Guardian'ın haberine göre, ülkede şirketin üretim faaliyetlerini yürüten Brilliant Alliance Thai'nin geçen yıl mart ayında iflasını açıklayarak fabrikanın kapatılacağını duyurması üzerine yaklaşık 1250 işçi işsiz kaldı. Birçoğunun 10 yılı aşkın süredir fabrikada çalıştığı ve iflas nedeniyle kıdem tazminatlarını alamadığı belirtilen haberde, işçilerin yoğun çalışma saatleri ve düşük ücret gibi kötü iş koşullarına maruz kaldığı, iki farklı marka için de çalıştırıldıkları kaydedildi. 

Victoria's Secret şirketi, Tayland'da fabrika işçilerinin bir yılı aşkın süredir yürüttüğü mücadele sonucu kıdem tazminatlarının ödemesinin yapılmasını kabul ettiğini doğruladı. Habere göre, fabrika sahibi aracı firmaya işçilerin tazminatları için ilk ödeme yapılacak.

'SAVAŞMASAYDIK HİÇBİR ŞEY ALAMAZDIK'

Tayland Uluslararası İşçi Sendikası lideri Jitnawatcharee Panad, konuya ilişkin AFP'ye verdiği demeçte başkent Bangkok'ta hükümet binası önünde eylemler yaptıklarını hatırlattı. Panad, "Adil bir tazminat için savaşmasaydık hiçbir şey alamazdık. Yardım istemek için oraya gittiğimizde Çalışma Bakanlığı'nın kapıları kilitliydi ve bakan sorunumuzu dinlemek istemiyor gibiydi" dedi.

'YABANCI ŞİRKETLERE DERS NİTELİĞİNDE'

Tayland Endüstriyel Emek Konfederasyonu Başkanı Prasit Prasopsuk ise bazı protestocu işçilerin pandemi kurallarını ihlal etmek dahil farklı suçlamalarla karşı karşıya kaldığını belirterek "Bu mücadele, Tayland'da iş yapan yabancı şirketler ve hükümet için bir ders niteliğinde" diye konuştu. (DIŞ HABERLER)